alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salespritearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Hoppa till huvudinnehåll
adidas
Training / juli 2019

HEY WORLD

Inför höst/vinter 2019 presenterar adidas by Stella McCartney den senaste hållbara innovationen, med de mest miljömedvetna tennisplaggen någonsin. Var och en av oss är en naturkraft och tillsammans har vi styrkan att skapa positiva förändringar för planeten. "Hey World!" är vårt hejarop för medvetenhet, enhet och handling.

ASMC-Stella-FW19-visual-1
ATLETER SOM SKAPAR FÖRÄNDRING 

Garbiñe Muguruza, Caroline Wozniacki, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Angelique Kerber och Stefanos Tsitsipas inspirerar till positiva förändringar i världen. Utforska deras historier nu.

ASMC-Stella-FW19-visual-2

ANGELIQUE KERBER

Nämn tre favoritsaker med Wimbledon:

  • Spela på gräs
  • Delta i den mest prestigefyllda tennisturneringen
  • Spela helt i vitt


Hållbarhet är numera ett viktigt tema. Din outfit är tillverkad i hållbara material, hur känns det att bära sådana (hållbara) värderingar på banan?

För mig är det viktigt att vara en förebild för den framtida generationen – på och utanför banan. Genom att bära den mest hållbara kollektionen från adidas by Stella McCartney på Wimbledon visar jag att jag står för en positiv förändring.


ASMC-Stella-FW19-visual-3


CAROLINE WOZNIACKI

Du har klarat av många utmaningar under din karriär och det krävs en särskild inställning för att hantera sådana utmaningar, kan du berätta mer om det?

För mig handlar det om att göra mitt bästa varje dag. Jag fokuserar på ett mål och jag vet vad jag vill uträtta och uppnå. Jag jobbar på, dag ut och dag in, och hoppas att det är tillräckligt för att förverkliga mina drömmar.


Vilka är dina starkaste minnen från Wimbledon?

Jag älskar Wimbledon. Jag älskar traditionen och det helvita. Bara turneringens historia. Jag tycker att det är ett fantastiskt event.


Vad heter din bästa gruppkonversation?

Jag har faktiskt inte så många gruppkonversationer!


ASMC-Stella-FW19-visual-4

Garbiñe Muguruza

Nämn 3 anledningar till att du älskar Wimbledon:

  • Tradition
  • Elegans
  • Tystnad
 

Vilka är dina favoritappar bortsett från de 4 stora (Twitter, IG, FB och YT)?

Jag älskar Pinterest. Eftersom jag älskar att titta på fina bilder, inredning och mode. Och lite sportbilder – allt.


Stella McCartney har länge kämpat för ett hållbart mode, hur känns det att få representera den senaste kollektionen med hållbara sportkläder?

Det känns fantastiskt! Jag är alltid ivrig att få bära hennes kollektion. Den är superskön och supertrendig, och framförallt hjälper den mig att prestera till max samtidigt som den minimerar påverkan på planeten. Dessutom får den mig att känna mig fin och bra när jag spelar.


ASMC-Stella-FW19-visual-5

DOMINIC THIEM

Hur skulle du beskriva din vänskap med de andra spelarna i turneringen?

Jag kommer bra överens med nästan alla spelarna. Tennis är en bra sport eftersom man inte har någon fysisk kontakt, man behöver inte orsaka någon fysisk smärta hos motståndaren, och därför tänker jag att man kan bygga bra vänskapsrelationer.


Nämn de tre bästa sakerna med Wimbledon:

  • Traditionen framförallt
  • Jordgubbar
  • London
 

Hur känns det att vara en av de första manliga spelarna att bära sportkläder designade av Stella McCartney?

Jag kände till alla kollektioner för dam och blev förvånad och ivrig när jag fick veta att det lanseras en kollektion för herr. adidas och Stella McCartney förändrar spelet med den här tenniskollektionen – både eftersom den är den första för herr och eftersom den är den mest hållbara hittills – och jag är väldigt stolt över att få bära den.


ASMC-Stella-FW19-visual-6

ALEXANDER ZVEREV

Kan du beskriva din vänskap med andra spelare i turneringen? Vem står du allra närmast?

Min bästa vän är såklart Marcello, många vet att vi gör allt tillsammans. Och så min bror, han är en av mina bästa vänner. Vi gör alla en massa saker tillsammans – alla sorters roliga aktiviteter och knäppa saker. Det är fantastiskt att de här personerna är med i turneringen.


Du har kallats framtidsetta av många av turneringens veteraner, hur känns det att förväntningarna är så höga så tidigt i karriären?

Det är såklart fantastiskt, men när allt kommer omkring finns det så många andra unga killar som spelar så bra och utvecklas så mycket – alla utvecklas. För tillfället ligger jag på tredje plats i världen och jag har fortfarande två killar framför mig. Jag vet att jag måste fortsätta jobba hårt och förbättra mycket för att en dag kanske nå dit.


Vad är det bästa med Wimbledon för dig?

Det finns ju så mycket. Wimbledon är såklart den mest historiska turnering vi har. Old England Club är väldigt speciell, gräsbanan är väldigt speciell. Och helvitt ser så fint ut på banan. Det är ett speciellt event som alla ser fram emot hela året. Och om man spelar på Wimbledon så vet man att man har lyckats som tennisspelare.


ASMC-Stella-FW19-visual-7

STEFANOS TSITSIPAS

Vilken roll spelar hållbarhet i din vardag?

Jag känner definitivt att miljön spelar en stor roll i min vardag som atlet. Vi har inte råd att ignorera miljöskador och därför gillar jag verkligen budskapet bakom kollektionen, användningen av biotrådar och återvunna material. Jag stödjer de miljömedvetna värderingarna hos adidas by Stella McCartney till 100 % och är stolt över att ta del av dem.


Du har en cool vlogg där du dokumenterar din tennisresa. Vad skulle du tycka om att regissera en egen reklamfilm för adidas om du fick chansen?

Det skulle vara jättekul att få möjlighet att jobba med så stora märken som adidas, jag skulle gärna göra videor för dem i framtiden.

Training / juli 2019
Taggar