alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salespritearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Hoppa till huvudinnehåll
adidas
Training / september 2019

NING ZETAO: MOD ÄR ATT TRO

Vem vinner? Bara den som är modig, säger den olympiske simmaren Ning Zetao.

Ning, som är en av sex kreatörer i VRCT-kampanjen, väljer att representera ordet BRAVE (modig). Vi ville veta mer och träffade honom vid en kommunal simbassäng i Shanghai, inte helt olik den där hans mäktiga proffskarriär en gång började.

Det finns en gullig historia om att Ning var rädd för vatten som barn och hatade att tvätta håret i badet. Hans föräldrar tog med honom till simbassängen för att hjälpa honom att komma över rädslan och där fick en lokal tränare upp ögonen för hans dolda talang. Vid 14 års ålder gick han med i den kinesiska flottans simmarlag. Vid 22 års ålder var han en över 190 cm lång superstjärna som avgudades i Kinas sociala medier efter VM-guldet i 100 meter frisim 2015.

VRCT-SP_NING-02-IMG-O

Historien om en pojke som är rädd för vatten låter som en myt – och det kanske den är, men vi älskar legender om legender. Och den visar tydligt vad Ning väljer att representera. Mod: man kan vara rädd, men hoppa i ändå. Ning säger: ”Ordet jag valde var BRAVE. För mig är mod att vara sitt sanna jag. Att bli modig förstärker viljan.

VRCT-SP_NING-03-IMG-O

Det ger glädje och en positiv livssyn. Det gör dig starkare och ihärdigare.”

Atleter måste vara modiga. Ju bättre man blir, desto större press att leva upp till förväntningarna. Alla tittar på dig och den allra tuffaste tränaren är den i ditt eget huvud. Ning säger att det inte är allt – det finns också en rädsla för skador: ”En atlet måste inte bara pusha sig själv och utmana gränserna, utan även hantera besvärliga skador på ett modigt sätt, plus pressen utifrån.”

Mod lönar sig dock och han ger ett exempel: ”Under de nationella mästerskapen 2017 hade jag feber precis innan finalen i 50 meter frisim för herrar. Istället för att välja att dra mig ur, tog jag mod till mig och gav allt jag kunde vilket ledde till att jag vann tävlingen.”

Att bli modig förstärker viljan. Det ger glädje och en positiv livssyn. Det gör dig starkare och ihärdigare.

Ning säger: ”Ordet jag valde var BRAVE. För mig är mod att vara sitt sanna jag. Att bli modig förstärker viljan. Det ger glädje och en positiv livssyn. Det gör dig starkare och ihärdigare.”

Atleter måste vara modiga. Ju bättre man blir, desto större press att leva upp till förväntningarna. Alla tittar på dig och den allra tuffaste tränaren är den i ditt eget huvud. Ning säger att det inte är allt – det finns också en rädsla för skador: ”En atlet måste inte bara pusha sig själv och utmana gränserna, utan även hantera besvärliga skador på ett modigt sätt, plus pressen utifrån.”

VRCT-SP_NING-04-IMG-O

Mod lönar sig dock och han ger ett exempel: ”Under de nationella mästerskapen 2017 hade jag feber precis innan finalen i 50 meter frisim för herrar. Istället för att välja att dra mig ur, tog jag mod till mig och gav allt jag kunde vilket ledde till att jag till slut vann tävlingen.”

VRCT-SP_NING-05-IMG-O

Det svåraste med mod är kanske att det inte lönar sig förrän man antagit sin utmaning. Men när man vinner får man enligt Ning en känsla som han saknar ord för. Han tillägger: ”När jag slår mina rekord efter ihärdig träning förstår jag vikten av att vara modig och att vara mitt sanna jag. Det är svårt att beskriva den stunden. Men man får ett helt nytt perspektiv på världen.”

VRCT-SP_NING-06-IMG-O

Men vi måste prata om baksidan också. Misslyckanden. Det är bara att inse att det är vanligare än framgångar. Och i en värld där nästan allt delas och visas upp oroar vi oss för vad andra ska tänka om våra låga poäng. Ning säger att mod går hand i hand med engagemang och det ger en så mycket mer än den flyktiga känslan av seger: ”Ibland ser folk inte skogen för alla träd och missar din ihärdighet. Men jag är stolt över ordet ”brave”, och jag står för det eftersom det hjälper mig att se sakernas innersta natur och att förstå mig själv bättre. Förstå dig själv och respektera sanningarna.”

Ning säger att han väljer att representera mod eftersom det har gett honom mer än guldmedaljer. Han tillägger: ”Att bli modig gör det möjligt att kliva utanför komfortzonen och utmana det omöjliga. Mod är min kraftkälla.”

Att bli modig gör det möjligt att kliva utanför komfortzonen och utmana det omöjliga.

VRCT-SP_NING-07-IMG-O

Vi har designat VRCT-jackan för att förmedla personliga uttryck, med inspiration av sporttradition. Bär den på ditt sätt med ett egendesignat märke som visar vad du står för. Vad representerar du?

Training / september 2019
Taggar