alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salespritearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Hoppa till huvudinnehåll
adidas
/ september 2019

PAULO DYBALA: NÄR MAN GER SITT ALLT FINNS DET INGET ATT ÅNGRA

Den argentinske juvelen får framgång att framstå som enkelt. Paulo Dybala avslöjar vad han offrat för att lyckas.

Paulo Dybala, en av kreatörerna bakom VRCT-kampanjen, valde ordet SACRIFICE (uppoffring) på sitt jackmärke. Vi träffade honom för att ta del av historien bakom det.

Det finns ett ord som sticker ut när alla pratar om Dybalas talang: ”kreativ”. På planen skapar han möjligheter av ingenting, ser kopplingar som ingen annan ser. Precis det man väntar sig av en av de största fotbollsspelarna i Europa – framförallt om han kallas ”La Joya” eller ”juvelen”. Idag befinner vi oss på ett tak i Turin för att prata om ett annat ord och se en annan sida av den mångfacetterade fotbollsdiamanten.

VRCT-SP_DYBALA-02-IMG-O

”Jag valde ordet ”sacrifice” eftersom det beskriver en väldigt viktig del av min barndom. Som gjorde att ... ja, här är jag ju nu”, säger han. Och ”här” är bra, det går inte att förneka. Dybala känner ingen bitterhet, ingen ånger. Han tillägger: ”Som vi alltid säger när jag pratar med min mamma, vi har kämpat hårt för att nå hit. Vi har tagit oss igenom svåra perioder och bra perioder. Så vi försöker alltid att hitta glädjen tillsammans, med människorna runtomkring oss, mina vänner, människorna som står mig närmast.”

Låt oss blicka tillbaka i tiden, till missade fester och semestrar för ett schema som startade 6 på morgonen och innehöll tredubbla träningspass. Och till en annan sak som format hans liv, någon han inte pratar särskilt mycket om nu: när Dybala var 15 år blev hans pappa sjuk och dog. Den unge spelaren förflyttades för att vara med sin familj de sista dagarna, men tog sedan det svåra beslutet att återvända till laget som han tränat med, 160 kilometer bort.

Jag valde ordet ”sacrifice” eftersom det beskriver en väldigt viktig del av min barndom. Som gjorde att ... ja, här är jag ju nu.

VRCT-SP_DYBALA-03-IMG-O

Det fanns avgörande tidpunkter då jag var tvungen att välja mellan vissa saker, och jag valde alltid fotboll.

Om du någonsin provat att tillämpa vuxna koncept som uppoffring på suddiga barndomsminnen så vet du att det är svårt. Först pausar Dybala: ”Jag tror att det var grundläggande att offra mycket när jag var barn. Men det insåg jag inte då, eller jag kanske inte såg det på det sättet. Och min familj har många gånger påmint mig … jag trodde aldrig att jag skulle nå dit jag nått idag.” Han fortsätter: ”Det fanns avgörande tidpunkter då jag var tvungen att välja mellan vissa saker, och jag valde alltid fotboll.”

Träning är alltid hårt, men det är förvisso lättare nu – för han har kammat hem vinsterna, och de fortsätter strömma in. Så har det inte alltid varit. På den tiden var Dybala en av många pojkar som kämpade hårt för att bli sedda och upptäckas av topplagen. Bara ett fåtal tar sig till nästa nivå. Uppoffringar innebar ingen garanti.

Han säger: ”Då måste man bestämma sig för vad man vill. Om man verkligen vill spela fotboll och åsidosätta en massa saker eller om man hellre vill vara mer med kompisar, i en ålder när man börjar upptäcka nya saker. Jag har alltid vetat att min dröm är att spela fotboll. Fast jag visste inte vad som skulle hända, om jag skulle lyckas eller inte. Men som jag sa, det var det jag ville.” Han tillägger: ”Det lätta valet var att gå ut med kompisar. För det är verkligen ingen uppoffring. Det är det jag menar och anledning till att jag valde det ordet.”

VRCT-SP_DYBALA-04-IMG-O

Jag tror att man är tillfreds med sig själv när man gör uppoffringar eftersom man vet att man har gett allt man kan, även om det inte blir som tänkt.

Och alla uppoffringar ger inte resultat – men det betyder inte att de saknar värde. Dybala tänker på vänner som inte fick något genombrott och säger: ”Det finns såklart människor som gör alla de där uppoffringarna, och ännu fler, och ändå misslyckas. Men jag tror att man är tillfreds med sig själv när man gör uppoffringar eftersom man vet att man har gett allt man kan, även om det inte fungerar.”

VRCT-SP_DYBALA-05-IMG-O

Du kanske har en ambition – något som kommer att kräva uppoffringar. Dybala tycker att man ska satsa högt oavsett vad man måste lämna bakom sig. ”Det är jätteviktigt att offra vissa saker för att följa sina drömmar eller nå sina mål. För jag tror att slutresultatet när man gör vissa uppoffringar alltid är mer positivt än negativt.”

VRCT-SP_DYBALA-06-IMG-O

Vi har designat VRCT-jackan för att spegla personliga uttryck, med inspiration av sporttradition. Bär den på ditt sätt med ett egendesignat märke som visar vad du står för. Vad representerar du?

/ september 2019