alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salespritearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Hoppa till huvudinnehåll
adidas
/ januari 2020

TEAM SUPERSTAR: JENN SOTO

Jenn Soto har skapat sig ett namn i skatevärlden med sin utmärkande skatestil. Nu hjälper hon till att stärka nästa generation av gamechangers.

originals-ss20-superstar-drop2-launch-story-blog-secondary-jenn-1-all


FRÅN SKATEPARKEN TILL VÄRLDSSCENEN

originals-ss20-superstar-drop2-launch-story-blog-secondary-jenn-2-all

Jenn Soto, som började åka skateboard som 11-åring och nu tävlar på världsscenen, är definitivt värd att hålla koll på – om du har turen att få se en skymt av henne. Hon ingår både i USA:s skatelag och adidas proffsskatelag, och är känd för sin smidiga och tekniska skatestil längs kanter, stora trappor, långa räcken samt för sina flip-tricks. Sammanfattningsvis: Jenn är en av världens bästa, och det är bara början.

Jenn föddes i Bronx och växte upp i Jersey City, och hon syntes först på scenen i X Games och Street League – världens två största tv-sända professionella skatetävlingar. Även om tävlingsåkning är ett sologig, är sammanhållningen en av Jenns favoritsidor av sporten. "... Det finns en massa lag överallt. Det är som att man har sitt gäng, man har människorna man skejtar för och det kamratskap som finns mellan alla är helt otroligt", säger hon.


[Skateboardåkning] är bokstavligt talat en lagsport. Vi tar alla hand om varandra. Vi hjälper varandra med tricks, vi peppar varandra ... Det är som en stor familj och väldigt kärleksfullt.

originals-ss20-superstar-drop2-launch-story-blog-secondary-jenn-3-all


OM ATT SÄTTA SIN EGEN TAKT

I det manligt dominerade område som skateboardåkningen är uppmuntrar Jenn nästa generation av kvinnliga åkare att ge allt. ”Jag tror att mitt råd till yngre tjejer skulle vara att bara fortsätta. Det kommer stunder som är skrämmande och när man känner sig obekväm eller osäker på om folket i skateparken gillar en och allt sånt, men man är där och man delar ett gemensamt intresse med alla andra som är där. Och det skapar ett sådant band med alla", säger hon.

Utöver skateboardåkningen trycker Jenn framförallt på att man ska vara sig själv. "... Man måste vara unik. Du vet, vi lever i en värld med ständigt nya trender som alla försöker haka på och det är svårt att hänga med för det kommer hela tiden nya, men om man bara stannar upp och är sig själv behöver man inte längre kämpa för att hänga med. Man sätter sin egen takt.”

originals-ss20-superstar-drop2-launch-story-blog-secondary-jenn-4-all

FÖRÄNDRING BÖRJAR MED SAMARBETE

Det bästa med att arbeta för förändring är för Jenn att se hur det lönar sig – och när det sker vill hon alltid ta nästa steg. ”Det som driver mig i min strävan efter förändring är att se hur den sker, alltså, det är en långsam process, så från en dag till en annan ser man kanske inget, men när man tar ett steg tillbaka en månad senare och ser allt man gjort, jag älskar de stunderna, och jag jagar ständigt den känslan.”

Och genom kreativt samarbete kanske man till och med lär sig mer om sig själv. ”Det är alltid fantastiskt att se människor med samma passion som man själv, men med en annan färdighet, och [Superstar team] är som ett helt lag av det. Och alla är så bra på det de gör.”... Det är inspirerande för mig att prova något annat och samtidigt finslipa min färdighet … det får mig att vilja kliva utanför boxen.

FÖRENADE AV VÅR KREATIVITET

Precis som ett skatelag, handlar Superstar team om att sammanföra olika sorters kreativitet – från skateparken till konststudion och klassrummet, och allt däremellan. Ju mer vi samarbetar, desto mer förändring kan vi sätta igång inom vårt område, och inom oss själva. ”Att se förändringen räcker för att jag ska vilja fortsätta förändras”, säger hon, och vi har planer på att påverka ordentligt.

/ januari 2020