alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salespritearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Hoppa till huvudinnehåll
adidas
/ januari 2020

TEAM SUPERSTAR: JONAH HILL

Jonah Hill, som gått från en av filmindustrins favoriter till den ultimata lagspelaren, inspirerar nya generationer av filmskapare och gamechangers.

originals-ss20-superstar-drop2-launch-story-blog-secondary-jonah-1-all


GAMECHANGING PÅ OCH UTANFÖR TV-SKÄRMEN

originals-ss20-superstar-drop2-launch-story-blog-secondary-jonah-2-all

Han behöver egentligen ingen presentation – men här kommer en snabbversion. Med skådespeleri, manusförfattande, regissering och produktion av legendariska filmer, tv-produktioner och musikvideor, är Jonah Hill välbekant i Hollywood. Han har spelat i lovordade filmer som Moneyball, The Wolf of Wall Street och 22 Jump Street, och levererat ikoniska repliker. Men efter två Oscarsnomineringar kliver han in på en nytt område inom branschen: skrivande och filmskapande.

Och han gör succé. Jonahs nyliga regissörsdebut – coming of age-filmen Mid90s – utsågs av National Board of Review till en av "Top Ten Independent Films of 2018". Han säger att hans år framför kameran och de människor han mött på vägen gett honom en extra skärpa i arbetet bakom kameran.Jag tror att varje erfarenhet bidrar till nästa erfarenhet, så att jag skådespelat i nästan 20 år innan jag började med filmproduktion bidrog såklart. Jag har fått arbeta med fantastiska människor.

originals-ss20-superstar-drop2-launch-story-blog-secondary-jonah-3-all


FRÅN FAVORIT TILL LAGSPELARE

Filmproduktion är inget soloframträdande – inte ens om man heter Jonah Hill. ”Det finns ingen som ensam kan producera en film”, säger han. ”För att göra en bra film krävs ett team på säkert minst 100 personer.” Och om filmproduktion är en lagsport, är Jonah den optimala lagspelaren. Med nästa generation av skådespelare, författare och producenter på uppgång, fokuserar Jonah helt på att samarbeta med nya talanger och föra sina kunskaper vidare till nya skapare. ”Jag tror på mentorer, lärlingar, sådana saker, som äkta traditioner och färdigheter …”, säger han. ”Jag tycker om att studera och om det gör att jag kan dela med mig av något, gör jag det gärna till de som är intresserade.”

Jonah kliver gärna undan för att släppa fram nya röster. ”Jag ser att filmindustrin förändras ... människor som tidigare inte kunde göra sin röst hörd får nu möjlighet att berätta sin historia. Och det tycker jag är fantastiskt. Det är stimulerande för mig också att kliva undan för dem ...”, säger han.

originals-ss20-superstar-drop2-launch-story-blog-secondary-jonah-4-all

Den verkliga förändringen kommer att ske när alla som driver studior och streamingföretag är kvinnor och människor som inte kunnat göra sin röst hörd så som vita män hela tiden kunnat.

OM SAMARBETEN MELLAN GENERATIONER

originals-ss20-superstar-drop2-launch-story-blog-secondary-jonah-5-all

Jonah befinner sig på toppen av filmindustrin – men även favoriterna har egna favoriter. Han definierar en superstar som ”alla som jag mött och beundrar eller ser upp till som artist eller skapare”, men tror starkt på att de bästa skapelserna kommer när olika generationer samarbetar och utmanar varandra. ”Utan den äldre generationen som gjorde det först skulle det inte finnas någon kunskap. Och utan en ny generation skulle det inte finnas någon förändring eller några framsteg”, säger han. ”Så om de två generationerna samarbetar, så tror jag att det skapar en atomladdning för stor konst och stor kreativitet.”

Vårt lag av kreatörer från olika generationer har följt Jonahs råd och är redo för nästa nivå av kreativt samarbete – och ett stort lag innebär en sak: stor förändring.

/ januari 2020