alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salespritearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Hoppa till huvudinnehåll
adidas
adidas / mars 2020
Arran Jolly

EN TUR I DET VILDA

Söker du ett nytt sätt att bredda din värld? Något som laddar sinnet och kreativiteten, och samtidigt tar dig närmare naturen och ger dig energi? Läs om vandring och varför det skulle kunna bli din nästa grej.

Kom till insikt med vandring

Kanske har du tänkt att vandring inte är för dig. Att det är något för äldre människor, eller outdoor-freaks, eller fitnessfanatiker med för mycket energi. Men vandring är så mycket mer än dess ödmjuka ursprung. Det är en trend på väg upp och som stämplats som ”det nya yoga” från mer än ett håll.

Ordet fortsätter spridas, och med god anledning. Vandring är inte bara väldigt givande, det är dessutom väldigt enkelt att testa på. Det kommer därför inte som någon överraskning att denna friluftsaktivitet i sin renaste form fortsätter dra till sig uppmärksamhet, och att det är en trend som är här för att stanna.

outdoor-ss20-free-hiker-parley-launch-storypage-image1-d 

Träna dina fysiska och mentala muskler

”Vandring är utmärkt träning för musklerna och kreativiteten”, säger den världskände fotografen Keith Ladzinski, som helhjärtat tror att vi alla borde ge oss ut i naturen så mycket som möjligt. Det är den dubbla vinsten för sinne och kropp som gör vandring så tilltalande för människor som vill komma i form och samtidigt rensa sinnet på vardagens stress och press.

Att ge sig ut i naturen förbättrar inte bara dagen, det ger också ny energi och nya perspektiv för livet. För att inte tala om alla fysiska och mentala bonusar det ger att välja spår och stigar med fler grönområden. Svårt att tro det? Det finns bara ett sätt att ta reda på det. Snöra på dig skorna och testa.


Alldeles vid dörrkarmen

Att testa vandring är enklare än du tror. Du kan förstås gå all-in och återskapa dig som alpinist med drömmar om Himalaya.

Men för att åtnjuta de positiva effekterna kan det räcka med kortare vandringsturer nära hemmet. Allt börjar med små steg, som att gå på en lång, energisk promenad alldeles utanför dörren. 


outdoor-ss20-free-hiker-parley-launch-storypage-image2-d

Branta bergskedjor, böljande sanddyner, alpina skogar och dramatiska floder ger oförglömliga äventyr. Men vandringsspår finns överallt, oavsett miljö. En överblick i Google Maps är ett snabbt knep för att hitta färgkodade gröna områden, från parker och naturstigar, till floder och skogsområden. Till och med de mest urbana landskapen har utspridda, undangömda skatter bortanför stadens gatljus, små fickor av vacker natur som väntar på att utforskas.

Känner du dig inte helt i form? Oroa dig inte − du behöver inte påbörja ett hårt och strikt träningsprogram. Att få kroppen i form utan att skada sig behöver inte bara svårt, ens för nybörjare. Om du är osäker på hur du vill börja kan en enkel morgonrutin med crunches hjälpa till att stabilisera magen, knäböj kan stärka ben och rumpa och olika utfall kan bygga knä- och ankelstyrka.


Naturen är alltid tillgänglig

Det fina med vandring är att den alltid finns där, året runt, och väntar på dig närhelst du blir sugen. Oavsett årstid och väder så erbjuder naturen något speciellt och annorlunda varje gång du ger dig ut. Ofta handlar det bara om att medvetet ta en paus, att koppla bort från skärmarna och lämna allt bakom dig. 

outdoor-ss20-free-hiker-parley-launch-storypage-image3-d


Man behöver inte heller investera i mängder av utrustning. Det är inte en sådan där exklusiv sport som kräver en bottenlös budget och en enorm lista med utrustning. En bra ventilerande jacka, en lätt ryggsäck och kanske en hygglig kamera för att fånga de speciella ögonblicken längs vägen. Men det allra viktigaste är att se efter dina fötter, med vandrarskor av god kvalitet. 


Ge allt du har, med rätt skor

Vad är viktigt att tänka på när man handlar vandrarskor? Ett kriterium har att göra med vart skorna ska ta dig, och vilken typ av terräng du planerar att utforska. Om du ska vandra i mer extrema, branta och steniga miljöer så kan du behöva en stel sko som ger extra stabilitet så att fötterna inte blir uttröttade för snabbt. Men en stel sko är inte lika bra om du söker efter något som ska ta dig från staden till terrängspåret, där lite mer flexibilitet är önskvärt.

Den avgörande faktorn är helhetskänslan. Det är bäst med skor som är bekväma från första stund, så att du inte får skavsår. Men de måste också hålla formen under längre vandringar. adidas TERREX Free Hiker Parley är designad med det i åtanke. 

outdoor-ss20-free-hiker-parley-launch-storypage-image4-d

PRIMEKNIT-konstruktionen hos Free Hiker Parley är ventilerande, lätt och anpassar sig direkt till alla fotformer, vilket innebär att skon följer fotens naturliga utvidgning på längre turer. Bekväma steg försäkras också av den extremt responsiva stötdämpningen med BOOST™. Bra grepp på hala ytor är ett måste, som regnblöta vägar, steniga kuststigar eller leriga spår. TERREX Free Hiker Parley har en yttersula i Continental gummi, som ger 32 % mer grepp än konkurrerande märkens, och som lätt anpassar sig till skiftande terräng.


En grönare världsvy

Du kan ta små steg för att leva ett mer miljövänligt liv. Parley Ocean Plastic™ är skapat av återvunnet plastavfall insamlat från stränder och kustområden och omvandlar hotet till hållbar design. Alla delar i TERREX Free Hiker Parleys ovandel är gjorda med Parley Ocean Plastic, även PRIMEKNIT-materialet.

Det gör skon till en avancerad funktionssko med ett hållbart fokus. Allt för att hjälpa dig komma ut och in i naturen, och samtidigt hjälpa naturen en bit på vägen. Var kommer din nästa vandringstur ta dig? Dela dina ögonblick med #adidasterrex 


outdoor-ss20-free-hiker-parley-launch-storypage-image5-d

adidas / mars 2020
Arran Jolly
Taggar