alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salespritearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Hoppa till huvudinnehåll
adidas
adidas / mars 2020

CURATED BY GIRLS: LYFTER FRAM FEMININITET I KONSTVÄRLDEN

Curated by GIRLS öppnar upp en mansdominerad värld genom att inkludera fler och fylla flöden och utställningar med nya kvinnliga och ickebinära konstnärer (womxn artists).

originals-ss20-superstar-drop2-curated-story-blog-secondary-1-all

I dagens konstvärld utgör män 87 % av kreatörerna för permanenta kollektioner − men kvinnoteamet bakom Curated by GIRLS är redo att jämna ut skillnaderna. Via sin digitala plattform och internationella utställningar ger grundaren och VD:n Laetitia Duveau (med sitt team Igliona Duveau, Florentine Schlüter och Soul Suleiman) kvinnliga och ickebinära konstnärer utrymme att visa sitt arbete både online och IRL. ”Tanken är att sprida kärlek och positivitet, att stärka konstnärer och människor och visa en mångsidig bild av femininitet”, säger Laetitia.

Vi är fyra tjejer − men det är mer som en stor community där alla människor är inblandade ... Alla som delar vår vision bidrar till syftet. − Laetitia Duveau

originals-ss20-superstar-drop2-curated-story-blog-secondary-2-all

POSITIVITET ÄR STYRKA

Less på den homogena konstvärlden började det lilla konstnärskollektivet kanalisera sitt missnöje till en plattform för positiv attityd. ”Jag startade Curated by GIRLS för fyra år sedan av ren frustration. Det blev ett svar på avsaknaden av mångfald som vi upplevde i konstvärlden ... och vi var trötta på att instrueras om hur vi skulle se ut, bete oss, sitta, klä oss och prata som kvinnor”, säger Laetitia. ”Vi kände att många andra också var trötta och behövde representation, en bas att vända sig till”.

Med varje inlägg, utställning och starkt budskap förändrar Curated by GIRLS konstvärlden till det bättre − och representerar den verkliga effekten av Superstar-teamet. ”Vi vill fortsätta stödja nya konstnärer, rucka på systemet och uppmuntra till förändring”, säger Florentine. ”Och släppa in mer acceptans i världen, oavsett om det handlar om självacceptans eller acceptans av andra”, tillägger Igliona. De har hållit utställningar över hela Europa − från Barcelona till Berlin till Amsterdam − och får en massa kärlek i sociala medier för den positiva anda som de tillför varje community.

Vi står för alla kvinnor (womxn) ... alla människor. — Laetitia Duveau och Igliona Duveau


SPRIDER KOLLEKTIV ENERGI

Curated by GIRLS väcker liv i adidas budskap Förändring är en lagsport — vilket gör dem till ett välkommet tillskott till Superstar-familjen. ”När vi är tillsammans inspirerar det människor att delta eller göra gemensam sak. Och det ger större effekt att marschera som grupp, än som ensam. Tillsammans är större, starkare”, säger Laetitia. Vi har den här kollektiva energin och vi kan tygla den och kasta ut den i världen. Människor är väldigt mottagliga för sådant,” tillägger Soul.

Och som äkta gamechangers vet Curated by GIRLS-teamet att stora förändringar börjar med små steg. ”Det handlar inte om oss”, säger Igliona. ”Det är större än oss”, lägger Florentine till. ”Vi är själva konstnärer och vi vet hur svårt det är att bli hörd eller sedd, och det är därför vi gör det här. Vi hade önskat att någon skulle göra det för oss, och vi bygger den här plattformen för att hjälpa andra konstnärer, kvinnor, queerpersoner, alla ... ” säger Laetitia.


Informera dig och försök dela kunskaper och förstå varandra, för det är vackert att vi alla är olika. — Florentine Schlüter

UTAN RÄDLSA

Efter många år i konstbranschen vet Curated by GIRLS en sak eller två om uthållighet och självförtroende. Här är deras proffstips för nya konstnärer: ”Din röst är viktig. Människor vill höra vad du har att säga, människor behöver höra vad du har att säga”, säger Soul. ”Även om din konst kommer utvecklas, och du kanske ser tillbaka och tänker ´åh nej, varför gjorde jag det där´, så har det en mening och är en del av dig och din utveckling”, säger Laetitia.

”Det finns inget rätt eller fel. Allt är en del av processen”, säger de, och avslutar varandras meningar. Men det bästa du kan göra? Gör din grej bara. ”Var inte rädd för någonting ... Knacka på dörrar. Det värsta som kan hända är att få ett nej”, säger Florentine. ”För många människor är rädslan för ett nej värre än själva nejet ...” tillägger Soul.

Om Curated by GIRLS bevisar något så är det att verklig förändring börjar med teamen som tar sig an allt med positiv attityd.

originals-ss20-superstar-drop2-curated-story-blog-secondary-3-all

adidas / mars 2020
Taggar