alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salespritearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Hoppa till huvudinnehåll
adidas
/ mars 2020

SKATEISM: ETT CREW FÖR ALLA UTAN CREW

Skateism öppnar upp skejtvärlden för alla. Tidningen och plattformen grundades av ett kollektiv med outsiders, och agerar för att lyfta fram det okonventionella.

INGEN UTTAGNING KRÄVS

Det finns alltid plats för fler medlemmar i det här gänget − oberoende av identitet, sexualitet, kön eller skateskills. Med målet att göra skateboarding mer inkluderande bjuder grundarna för Skateism in alla ”underground, förbisedda, udda och underbara” att hitta ett hem i deras kollektiv. ”Skateism är en tidskrift och en plattform som liksom baserar sig på en annan slags dialog inom skateboarding”, säger medlemmen Holden Vetro. ”Här lyfts konversationer och ideologier kring skateboarding som kanske ligger i utkanten ... och vi gör ett försök att rikta ljuset mot queer-upplevelser och andra erfarenheter man inte talar om så mycket.”

Det handlar fortfarande om skateboarding − men också om att föra fram nya röster till skatevärlden. --Holden Vetro

originals-ss20-superstar-drop2-curated-story-blog-secondary-2-all


ETT NYTT SLAGS CREW

Skateism var ett självklart val för Superstar-teamet. Här är varför: tidskriften och plattformen grundades 2012 och var den första i sitt slag att öppna upp ett samtal mellan intersektionalitet och skateboarding. Sedan dess har gänget tagit steg för att föra in queer-representation till en sport som inte alltid varit den mest inkluderande. ”Jag tror att skateboarding, särskilt eftersom det till största del är en mansdominerad och heteronormativ miljö, kan upplevas som en ovälkommen plats för alla som inte räknar sig dit”, säger Holden. ”Den här plattformen värdesätter inte bara våra egna erfarenheter, jag tror den bjuder in människor att testa den här nya upplevelsen, utan rädsla, och att göra det i en välkomnande famn.”

Skateism för samman skejtare med alla möjliga identiteter för att krossa stereotyper och bevisa att det krävs ett team för att göra skillnad. ”Vi bryr oss inte om ditt kön inte faller inom normen ... det spelar ingen roll”, säger medlemmen Tom Boyaval. Skateisms influens är även märkbar för dess kärngäng, som hela tiden känner av plattformens positiva vibb. ”När du befinner dig utanför boxen som en outsider, så är det svårt att hitta ett ställe att knyta kontakter med andra människor ... och Skateism gav oss en sådan situation,” säger medlemmen Alexandre Gaulmin. ”Vi har lyckats hitta varandra, hitta trygghet i varandra, och kan med större självförtroende närma oss sådana här platser med vetskapen om att vi håller varandra om ryggen.”

[Skateism] handlar framför allt om att hjälpa skejtare som inte passar in i den traditionella bilden av skateboarding ... att bekräfta att det är ok att inte vara sådan. --Noemie Sebayashi

originals-ss20-superstar-drop2-curated-story-blog-secondary-3-all


COMMUNITY ÖVER TÄVLING

Skateism går all-in för Superstar-teamets ambition att skapa förändring med hjälp av teamwork. ”Det handlar inte om att tävla längre. Det måste handla om att vara tillsammans, att dela vår styrka, att föra samman den här energin ... det handlar om att vara i dagsljuset, i skateparken, och att finnas där för någon som behöver det”, säger Alexandre. ”Det är så viktigt att ha människor som hjälper en och säger att man klarar det − även om du är nybörjare, eller inte har några färdigheter än”, tillägger medlemmen Clara Pacotte.

När nya generationer nu rullar upp till skateparken för första gången så hoppas grundarna av Skateism kunna ge dem en anledning att stanna. ”Du är den modigaste personen i skateparken om du inte vet hur man skejtar. Det faktum att du försöker ger dig störst mod i parken,” säger medlemmen Noemie Sebayashi. ”Ibland passar man bara inte in ... om vi kan visa världen att du kan vara vad du än är och kan vara med vänner och vara älskad, så tror jag att det är något gott”, tillägger Alexandre.

DEMOKRATISERAR HALF-PIPEN

Genom att omfamna det okonventionella hyllar Skateism autenticitet och ger människor från alla bakgrunder styrkan att vara sig själva. ”Vi kan vara mer än bara outsiders”, säger Alexandre − och det här crewet sätter ett exempel värt att följa.

/ mars 2020