alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salespritearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandfilterhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Hoppa till huvudinnehåll
adidas

FOOTBALL COLLECTIVE X COMMON GOAL

Spela som ett lag för att förändra spelet.
adidas football collective x Common Goal

ARBETAR FÖR ETT MER INKLUDERAT SAMHÄLLE

adidas samarbetar med det Common Goal, och skänker 1 procent av vår globala nettoförsäljning av fotbollar fram till 2023, för att stärka vårt engagemang för globala fotbollsgrupper världen över och skapa ett mer inkluderande spel för alla.
adidas football collective x Common Goal

SKAPAR EN BÄTTRE FRAMTID TILLSAMMANS

Common Goal delar adidas passion för att använda fotboll som en kraft för förändring genom att ta itu med brådskande frågor som rasism, ojämlikhet mellan könen och ungdomsarbetslöshet. Common Goals medlemmar består av bland andra adidas spelare som Serge Gnabry och Paulo Dybala, som skänker 1 % av deras inkomster till en fond. Pengarna går till pålitliga och effektiva organisationer som arbetar med missgynnade ungdomar i samhällen runtom i världen.
adidas football collective x Common Goal

HANDLA FOTBOLLAR OCH DELTA

Hjälp till att skapa en bättre värld. 1 % av nettoförsäljningen av fotbollar globalt kommer gå till Common Goal fram till 2023.

UNGDOMAR ÄR FRAMTIDEN

Fotboll är ett mångsidigt verktyg för att göra bra, från flyktingintegration i Tyskland till fredsbyggande åtgärder i Colombia. På planen främjar sporten tolerans, inkludering och respekt. Utanför planen är det ett utmärkt sätt att få in unga människor i sociala utvecklingsprogram.

”På adidas är vi engagerade i att skapa förändring genom fotboll. Vi kan dock inte göra det här själva och därför letar vi individer och organisationer som delar vårt engagemang, som Common Goal gör.

Gonzalo Calvo, Director Communities & Culture, adidas

Common Goal kopplar dess finansiering till FN:s globala mål, eftersom det är det bästa sättet att se till att det stöder de viktigaste frågorna. 193 länder, tusentals ideella organisationer och miljontals ungdomar samarbetar för att välja ut 17 mål för en mer hållbar och jämlik värld till år 2030.
adidas football collective x Common Goal

EN FÖRÄNDRANDE KRAFT

Genom samarbetet mellan adidas Football Collective och Common Goal, siktar vi på att uppnå stora saker: att använda fotboll för att främja fredliga, inkluderande och hållbara communities. Om det så är genom hälsosamma och aktiva liv från gräsrotsnivå eller att kämpa för inkludering och mot rasism och fördomar.
adidas football collective x Common Goal

DEN RÄTTA PARTNERN

Common Goal verkar i över 90 länder, representerar hundratals organisationer och stöttar redan livsförändrande initiativ. Tillsammans med Menstrual Hygiene Management har Common Goal skapat möjligheter genom fotboll för att ge miljontals flickor i Indien, Demokratiska republiken Kongo och Sydafrika att få tillgång till utbildning om hur man hanterar sin mens på ett säkert sätt, med självförtroende. Och det är en del av kampen för att riva ned systemisk rasism inom professionell fotboll och även fotboll på gräsrotsnivå genom The Anti-Racist Project.

”Detta samarbete med adidas representerar ett skifte inom fotbollsindustrin. Vi har beslutat att göra ett gemensamt åtagande för att hjälpa till att frigöra fotbollens unika kraft att skapa en bättre värld. Alternativet skulle vara att titta på från sidolinjen – inte aktuellt för adidas, eller Common Goal.”

Jürgen Griesbeck, grundare av Common Goal

MER FRÅN ADIDAS FOOTBALL COLLECTIVE

Med hjälp av fotbollen ser vi möjligheter.