alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-deliveryusp-free-returnsarrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclosecross-smalldropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas
GRATIS LEVERANS ÖVER SEK250 OCH RETUR INOM 100 DAGAR
Beställ online & hämta upp i butik

Hållbara material

 
[4071]

adidas hållbarhet

Många av våra skor och kläder är gjorda i hållbara material med natur och miljö i åtanke. Genom att återanvända material eller använda uppsamlat material som annars skulle hamna i våra sjöar och hav, hjälper du till att värna om miljön när du köper skor och kläder från adidas hållbarhetskollektioner. Här hittar du allt från träningsskor och träningskläder till skor och kläder för vardag som är gjorda med hållbara material.

adidas hållbara material

Bland adidas hållbarhetsmaterial finns både skor och plagg i återvunnen havsplast. Detta material är gjort av plast som samlats upp från stränder och kust för att förhindra att avfallet når haven. Skor, plagg och accessoarer gjorda i adidas havsplast är skapade tillsammans med Parley for the Oceans. Ett annat miljövänligt material är adidas återvunna polyester. Genom att återbearbeta fibrer från begagnade plagg och uppsamlat avfall minskas koldioxidutsläpp när du köper plagg i återvunnen polyester. Tillsammans med Better Cotton Initiative har adidas hållbarhet i åtanke även för kläder av bomull. Initiativet säkerställer både rättvisa arbetsförhållanden samt organisk odling.

Skor i miljövänliga material

Flera av adidas skor finns i miljövänliga material. Bland annat hittar du löparskon Alphaedge 4D Parley i återvunnen havsplast. Skorna har en ventilerande ovandel i ett garn som tagits fram med Parley for the Oceans. För terränglöpning finns skon Terrex Two Parley Shoes som har en strumpliknande ovandel i återvunnen havsplast. Tennisskon Sole Court Boost är en annan modell som finns i miljövänlig design. Med en ovandel som ger stöd för rörelser i alla riktningar får du en bekväm stabilitet på tennisbanan.

Miljövänliga plagg

adidas mål är att alla polyesterplagg ska vara skapade i återvunnen polyester och är redan på god väg. Bland kollektionen som är gjord i återvunnet material hittar du de klassiska adidas träningsställen med 3-Stripes längs med ärmar och byxor. Dessa kommer i olika färger och storlekar för dam, herr och barn.