adidas
GRATIS LEVERANS ÖVER SEK250 OCH RETUR INOM 100 DAGAR
Beställ online & hämta upp i butik

Havsplast

 
[362]
1 / 8
Sida:av 8

adidas Havsplast

adidas har samarbetat med miljöorganisationen Parley for the Oceans för att skapa hållbara produkter som är snälla mot miljön. Med återvunna material skapade från plastavfall uppsamlade från kustområden och stränder hjälper dessa produkter att skydda våra hav. Här hittar du allt från miljömedvetna skor och kläder till tillbehör och utrustning gjorda av adidas havsplast.

Plast i våra hav

Plast är ett både billigt och starkt material som kan förvandlas till tusentals olika former. Detta otroliga material har därför blivit mycket attraktivt för både konsumenter och tillverkare, men dess egenskaper gör det även till ett av de mest skadliga materialen för vår planet. Mycket av den plast vi använder hamnar till slut i våra hav och sprider sig över hela vår planet. Plast hamnar på så sätt i livsmedelskedjan, skadar det marina livet, förstör miljöer och påverkar vårt klimat. Produkter gjorda med adidas havsplast i samarbete med Parley for the Oceans bekämpar plastföroreningen genom att återvinna plastavfall och skapa nya material.

Skor i adidas havsplast

I kollektionen hittar du miljömedvetna skor för alla aktiviteter. Flera av adidas Originals-modeller och populära skor har uppdaterats med adidas havsplast. Här hittar du bland annat löparskon adidas Alphabounce, tennisskon adidas SoleCourt Boost och vandringsskon adidas TERREX. Prestera på din allra högsta nivå med adidas träningsskor samtidigt som du gör ett miljömedvetet val.

Kläder i adidas havsplast

Bland de kläder som är gjorda av återvunnen plast finns en mängd träningskläder för olika sporter. Bland annat hittar du adidas All Blacks rugbykläder i havsplast och adidas fotbollströjor för både barn och vuxna. Även plagg från kollektionen adidas FreeLift kommer i det återvunna materialet som gör dig både miljömedveten och redo för träning i full rörelsefrihet. Materialet används även i många av adidas by Stella McCartneys träningsplagg. Tillsammans med teknologi som Climacool och Climalite håller du dig ventilerad, sval och torr under träningspassen.