adidas – Runtastic sekretessdeklaration

 

 

Sekretessdeklarationen (”deklarationen”) beskriver hur vi samlar in, använder och skyddar (kallas i denna policy ”behandla” eller ”behandling”) dina personuppgifter för att tillhandahålla adidas Runstatic-tjänsterna. Du bör även läsa adidas sekretesspolicy och Runtastic sekretesspolicy för mer information om alla tjänster som adidas eller Runtastic tillhandahåller till dig.

 

1. PERSONUPPGIFTSANSVARIGA

adidas

 

Runtastic

adidas Personuppgiftsansvariga adidas AG, adidas Business Services B.V., och adidas Sverige AB Gårdsvägen 13, Solna, 16970, Sweden.

 

 adidas lokala dotterbolag som hanterar ditt köp på vår webbplats kontrollerar behandlingen av dina personuppgifter när du beställer från vår webbutik under hanteringen av ditt köp.

 

Runtastic GmbH: Pluskaufstraße 7, 4061 Pasching, Österrike (”Runtastic”)  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. DATAINSAMLING OCH SYFTE

När du skapar ett konto hos oss – kommer adidas och/eller Runtastic (nedan ”vi”) samla in och använda dessa uppgifter för att tillhandahålla våra tjänster i enlighet med en ”basprofil”:

  • Namn (förnamn, efternamn, initialer)
  • Kön
  • Födelsedatum
  • E-postadress
  • Bostadsland
  • Föredraget språk
     

Vi samlar in och använder dessa uppgifter för att tillhandahålla förstklassiga tjänster till dig enligt en ”avancerad profil”, däribland produktrekommendationer, förmåner och personanpassade tjänster.

 

Information som vi samlar in är:

  • geografiska uppgifter
  • träning
  • preferenser
  • deltagande
  • aggregerade orderuppgifter
  • anslutna konton och enheter
  • medlemskap
  • Uppgifter om kampanjstatus

En fullständig lista finns att läsa i Bilaga 1.

 

3. DATADELNING OCH LÄNKNING AV KONTON

 

För att tillhandahålla våra tjänster från adidas och Runtastic delas alla personuppgifter som du lämnar till adidas eller Runtastic mellan adidas och Runtastic. Vi länkar inte dina adidas- och Runtastic-konton förrän du har godkänt länkningen av dessa konton.

 

4. ANVÄNDNING AV DINA PERSONUPPGIFTER

 

Vi behandlar dina personuppgifter, som beskrivs ovan, för att:

 

  • Skapa en profil till dig för en mer personlig upplevelse – vi vill vara säkra på att du har möjlighet att uppleva våra produkter fullt ut och att vi tillhandahåller produktinformation som är relevant för dig;
  • behandla din order – vi vill se till att du får det du har beställt (vilket kan inbegripa en kontroll av din kreditvärdighet);
  • kommunicera relevanta marknadsföringsuppgifter till dig – om du har angett att du är intresserad av marknadsföringsinformation från oss  – vi vill vara säkra på att vi endast skickar information som du är intresserad av;
  • förbättra våra produkter och tjänster – vi vill säkerställa att vi fortsätter att förbättra våra produkter och tjänster så att du förblir en nöjd kund.

 

5. Lagring av dina personuppgifter

 

Dina personuppgifter lagras under följande tidsperiod:

adidas

 

Runtastic

Under hela den period som du tillhandahåller tjänster från oss (så länge du loggar in) och under 18 månader från din senaste inloggning.

Vi anonymiserar dina personuppgifter efter 18 månaders inaktivitet. 

 

Dina personuppgifter raderas på begäran eller efter att våra avtalsenliga eller rättsliga förpliktelser har uppfyllts.

Vi sparar registeruppgiften om raderingen under tolv månader efter att dina registrerade uppgifter har raderats.

 

6. RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLING

Detta är den rättsliga grund som vår behandling av dina personuppgifter vilar på, för att vi ska kunna behandla dem på det sätt som beskrivs i deklarationen:

 

  • Ditt samtycke: genom att registrera dig och skapa ett konto hos adidas eller Runastic samtycker du till att vi använder de personuppgifter som du lämnar för att genomföra de syften som vi beskrivit för dig i enlighet med denna deklaration och med vår sekretesspolicy;
  • avtalsförpliktelser: för att kunna uppfylla våra avtalsförpliktelser att erbjuda dig tjänster och produkter;
  • följa gällande lagar: för att uppfylla rättsliga förpliktelser enligt gällande lagar;
  • legitima affärsintressen: för att verkställa och förbättra vår affärsverksamhet behandlar vi dessutom dina personuppgifter för våra egna legitima affärsintressen, som att skicka marknadsföringskommunikation eller aviseringar om forskning och utveckling till dig.

 

7. UTÖVANDE AV DINA RÄTTIGHETER

 

Om du vill få information om insamlingen och behandlingen av dina personuppgifter, få en kopia av dina data, ändra eller radera dina personuppgifter eller invända mot behandlingen av dina personuppgifter i fråga om något av de användningsområden som anges ovan, eller om du har några frågor om eller invändningar mot hur vi samlar in och använder dina personuppgifter, kan du kontakta oss på följande e-postadress:
 

DataProtection@adidas-Group.com                           * dataprotection@runtastic.com

 

Du har rätt att skicka ett klagomål till din lokala dataskyddsmyndighet om du anser att vi inte har respekterat dina rättigheter till fullo eller uppfyllt våra förpliktelser enligt gällande dataskyddslagar.

 

8. DATASKYDDSANSVARIG

adidas

 

Runtastic

adidas AG

Dr. Falk Böhm

Adi-Dassler-Straße 1

91074 Herzogenaurach | Tyskland

 

* DataProtection@adidas-Group.com                          

 

Runtastic GmbH

Martin Grossberger

Pluskaufstraße 7

4061 Pasching | Österrike

 

* dataprotection@runtastic.com

 

 

BILAGA 1

 

Uppgifter som adidas delar med Runtastic:

 

Uppgifter som Runtastic delar med adidas:

Länkade sociala konton: t.ex. Google+, Yahoo, Facebook, VK (ja/nej)

Medlemsinformation: t.ex. medlem, ändring av status, premiumtyp, varaktighet, köpets ursprung, startdatum, slutdatum

Preferenser: t.ex. tillstånd för adidas att kontakta dig (ja/nej), intressen: kategorier (t.ex. basket, löpning), varumärken (t.ex. NEO Label, Y-3, adidas Originals), ytterligare preferenser (t.ex. herrprodukter, nya varor)

Aggregerad orderdata: t.ex. värde på genomsnittlig order, senaste köp och frekvens, kategorier, beräkning av köpavsikt, samhörighet med en kategori (t.ex. fotboll, webbsökning, försäljning)

adidas Group-deltagande: t.ex. adidas Runners, Run for the Ocean

Deltagande i evenemang: t.ex. adidas Runners – stad, distans, datum

Uppgifter om kampanjstatus: t.ex. premiumanvändares distansresultat

 

Annan geografisk information: t.ex. ort, stat och/eller län

Mått: längd och vikt

Preferenser: innehåll, kanaler, enheter

Aktivitetsnivå: t.ex. adidas Runners-nivå

Mål och planer med träningen: t.ex. stegmål, viktmål, kalorimål, distansmål

Statistik och trender för grundträning: t.ex. månatlig träningsstatistik per sport, register, statistik över adidas Runners och poäng

Information om medlemskap: t.ex. premiumstatus, startdatum, varaktighet

Anslutna enheter och konton: t.ex. Garmin, Fitbit, Facebook, Twitter, Google

Skouppgifter: t.ex. varumärke, modell, färg, storlek, distans

adidas Group-deltagande: t.ex. adidas Runners, Run for the Ocean

Deltagande i evenemang: t.ex. adidas Runners – stad, evenemang, distans, datum, deltagande

Uppgifter om kampanjstatus: t.ex. premiumanvändares distansresultat