alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube

INTO THE METAVERSE

I december välkomnades adidas Originals till Into the Metaverse av Bored Ape Yacht Club, PUNKS Comic och gmoney.

Tillfället för att skaffa fysiska merch-produkter är nu över. Vi är officiellt i fas 2.
Discord Logo
Vill du bli en del av vår community? Besök det officiella adidas Originals Discord för att lära dig mer om Into the Metaverse, få hjälp via snabb kundservice och dela dina bästa tips.
Genom att klicka på Discord-länken lämnar du adidas webbplats och förs vidare till adidas Originals Discord server för att delta i gruppdiskussionen. Den information som du skickar till Discord kommer att samlas in, användas och lagras i enlighet med Discord Inc:s sekretesspolicy. adidas har ingen åtkomst till någon information som du ger Discord. adidas kommer att spåra klickfrekvensen av denna länk för affärsanalyser som ligger i vårt berättigade intresse för att förstå kampanjens resultat. Om du vill utöva dina rättigheter, eller har några frågor, kontakta oss via adidas sekretessmeddelande för ditt land. Genom att gå vidare till adidas Originals Discord server medger du att du har läst och förstått sekretessmeddelandet.

Vanliga frågor

En ”non-fungible token” (icke-utbytbar polett), är ett slags digitalt intyg som används för att representera ägarskap över unika varor eller tillgång till deltagande och förmåner, både digitalt och fysiskt. Vanligtvis används dock NFT för digitala samlarobjekt. Ägarskap och överlåtande av en NFT säkerställs genom blockkedjan Ethereum, som ser till att varje NFT alltid bara har en ägare, och att ingen kan manipulera historiken över polettens ägarskap.
Kryptovaluta är en digital valuta eller ett värdelager som registrerar och säkerställer online-transaktioner via blockkedjan, en digital transaktionsbok. Kryptovalutor kan användas för att köpa varor och tjänster. För närvarande är Bitcoin den mest använda kryptovalutan, följt av Ethereum.
Denna NFT myntas i Ethereum-blockkedjan
Medan både Bitcoin och Ethereum används som valutor, är Ethereum också en plattform som kan användas för att skapa mjukvara, känd som decentraliserade program. Den ursprungliga standarden för NFT utvecklades inom Ethereum, och idag är det den blockkedja som registrerar flest NFT-transaktioner.
En blockkedjeplånbok är ett digitalt lager som gör det möjligt för dig att lagra och utföra transaktioner med kryptovaluta. I dess enklaste form består en plånbok av en offentlig och en privat nyckel, som genereras kryptografiskt.

För att göra processen med att skapa en plånbok användarvänlig finns många mjukvaruplånböcker, som Metamask, som utrustar dig med en plånboksadress, ett nyckelvalv, säker inloggning, och backup-val för att hantera dina digitala tillgångar säkert. Metamask körs som ett sökmotortillägg och/eller mobilapp, och sätts igång på bara ett par minuter. Lär dig mer bland Metamask vanliga frågor och svar.

Med en digital plånbok håller du i nycklarna och har kontroll över dina egna tillgångar. Dina tillgångar är aldrig säkrare än dina nycklar, så spara kopior och håll dem säkra! Kom ihåg att aldrig någonsin dela din seed-fras med någon. Den är bara för dina ögon.
Avgifter för gas eller myntning är en transaktionsavgift i Ethereums blockkedja, som anges i Gwei. När du utför en transaktion, som att köpa en NFT, behöver du tillräckligt med ETH i din plånbok för det första köpet och de tillkommande gasavgifterna. Gasavgiften möjliggör att din transaktion loggas i Ethereums nätverk.

Priset på gas är känsligt och flukturerar baserat på hur många miners som får gas för transaktionen, vs efterfrågan från de kunder som gör transaktioner. Användaren anger vilket gaspris de vill betala, en föreslagen avgift visas alltid av den plånbok som används (t.ex. Metamask) för att göra transaktionen. Om kostnaden för gaspriset är högre än avgiften användaren erbjudit sig att betala, kan transaktionen misslyckas och gasavgiften går förlorad utan att transaktionen bekräftas.

Gasavgifterna tas av Ethereum. Förlorade gasavgifter är inte återbetalningsbara. Fortsätt på egen risk.
Du kan köpa ETH genom ett online-utbyte som t.ex. Coinbase. När du väl har köpt ETH kan du föra över tillgångarna till din Metamask eller en annan kompatibel plånbok för att köpa NFT. Ha i åtanke att det finns gränser för hur många ETH du kan köpa och sälja baserat på ditt konto och plattformen du använder.
På NFT-marknadsplatser kan kreatörer och samlare köpa, sälja och skapa. När du kopplat upp din plånbok kan du köpa, auktionera eller sälja en mängd olika NFT. Den ledande öppna NFT-marknaden heter Opensea, också kallad sekundärmarknaden.
Indigo Herz dressed in adidas apparel on a sunset background

BORED APE YACHT CLUB

Bored Ape Yacht Club är en samling av 10 000 Bored Ape-NFT:s i Ethereum blockchain som har etablerat sig inom populärkulturen. Varje Bored Ape-NFT utgör också ett medlemskap till en exklusiv klubb som ger ägarna rätt till olika förmåner, som produktsläpp och event. 


Som ett tecken på det som kommer har adidas Originals tillsammans med Bored Ape Yacht Club skapat vår första NFT, apa #8774. 


Vi presenterar Indigo Herz, en rebellisk optimist som ser världen genom sina hjärtögon. De fokuserar på communityn – precis som vi – och är peppade på att få representera adidas i den slutna klubben. Vi ses där.

Courtney dressed in adidas apparel on a sunset background

PUNKS COMIC

Möt PUNKS! Allas favoritcrew med missanpassade samlare, rebeller och crypto degens från metaversum är tillbaka. Courtney är huvudpersonen i PUNKS Comic, en NFT och fysisk seriebok. 


PUNKS Comic skapades ur en önskan att väcka liv i NFT:s genom att ge de älskade samlingarna namn, fysiska former, bakgrundshistorier och ett färgstarkt narrativ.

gmoney dressed in adidas apparel on a sunset background

GMONEY

Futurist. Banbrytare. Apa. 


gmoney är en välkänd kulturell NFT-influencer, utbildare och communityledare som känns igen av sin karaktäristiska orange mössa, ape CryptoPunk. 


Förutom att vara ett äkta NFT-original, tillika en kryptovisionär som introducerade världen till ”digital flex”, är gmoney även en respekterad medlem av den första Fortune NFTy 50-listan och anses ha utbildat och välkomnat den bredare communityn till NFT-sfären.

Adidas Prada Re-Source NFT Artwork
logo

adidas for Prada introducerar ett NFT-konstprojekt skapat tillsammans med en global community, med den digitala konstnären Zach Lieberman.