Icons/Social/GoogleCreated with Sketch.
adidas
GRATIS LEVERANS ÖVER SEK250 OCH RETUR INOM 100 DAGAR
Beställ online & hämta upp i butik

Stan Smith Skor

 
[122]

"Vissa tror att jag är en sko."

Stan Smith

Stan Smith hette inte alltid Stan Smith. Siluetten döptes faktiskt först efter den franska tennisstjärnan Robert Haillet. Haillets sko blev starten på en ny era av tennisskor, och förstavalet för spelare över hela världen − även den nya stjärnan Stan Smith.

Smith vann Wimbledon Grand Slam 1972 och blev ny ambassadör för Haillets sko. Strax därpå blev skon så synonym med Smith att den fick hans namn. Och en ny klassiker var född.

Idag har Stan Smith burits i över 40 år och är en världskänd sneakerikon. Den klassiska siluetten har handplockats för flera högprofilerade collabs, från Pharrell Williams till Raf Simons.

1 / 3
Sida:av 3

adidas Stan Smith-skor

adidas Stan Smith-sko är kanske en av de mest ikoniska silhuetterna och har varit en självklar del av adidas kollektion sedan tidigt 70-tal. Skon namngavs av tennisstjärnan Stan Smith som ansågs vara en av de bästa tennisspelarna för sin tid. Under årtionden har skon utvecklats från en klassisk tennissko till en modeikon som återskapats i mängder av olika variationer. Uppdatera din look med den klassiskt stilrena vita sneakern eller piffa till det med en nytolkning i olika färger och mönster. adidas Stan Smith-sko finns i modeller för dam, herr och barn.

En ikonisk och tidlös sko

adidas Stan Smith-sko har varit populär ända sedan debuten under tidigt 70-tal och har mer än bevisat sin tidlösa design. Originalmodellen har en mjuk skinnöverdel med perforerade 3-Stripes längs med skons sida. Med koppsulan i gummi får du bra grepp på tennisplanen för rörelser i olika riktningar, men även en bekväm sula för vardagsanvändning. För en diskret färgklick kan du välja mellan hälkappor i olika färger som kontrast till det vita lädret.

Uppdaterade versioner av en klassisk sko

För en modern version av den klassiska skon kan du välja en ovandel i ormskinnsmönster eller grafiska tryck som ger en fräsch touch till din look. Den klassiska låga profilen och koppsulan finns fortfarande kvar för en bekväm sko som fungerar hela dagen. För ett minimalistiskt men coolt uttryck har skinnskon även tillverkats med en omslutande ovandel som istället för snörstängning knäpps med stora spännen. För en mer uppseendeväckande stil finns skon i glammigt glitter som garanterat kommer locka till sig uppskattande blickar.

Stan Smith-skor för barn

Den klassiska skon från adidas Originals kommer även i modeller och storlekar för barn. Bland barnmodellerna hittar du bland annat alternativ med kardborreband eller elastiska snören istället för vanliga skosnören för att skorna ska kunna tas på och av praktiskt. Du hittar även modeller med självlysande mönster för en rolig detalj till den klassiska skon.