Icons/Social/GoogleCreated with Sketch.
Gratis leverans av beställningar över 500 SEK
30 dagars gratis retur & byte

adidas Superstar Skor

(68 Produkter)
produktkategori
Pris
249 kr - 3,299 kr

50 ÅR MED SUPERSTAR

Superstar dök upp på basketplanerna på 70-talet som den första low-top-skon i läder. 50 år senare är den fortfarande en av tidernas största influenser − och historien tar inte slut där.

Den utmärkande snäcktån och lena läderovandelen särskiljer Superstar från traditionella basketskor i canvas. Sneakern har lämnat sitt avtryck på både atleter och artister.

Det började på planerna och spred sig till gatorna, scenerna, skateparkerna och överallt där emellan. På 90-talet var Superstar det självklara valet för alla slags kreatörer.

Formad av kulturscenen till en äkta ikon − Superstar har förtjänat sin status genom att bana väg under 50 år. Det är kännetecknet för kreatörer som är före sin tid.

1 / 2
Sida:av 2

BAKGRUND: ADIDAS ORIGINALS SUPERSTAR

Först lyft till framgång 1969 med hjälp av amerikanska basketspelare och senare under 80-talet av hiphop-scenenens främsta stjärnor; adidas Superstar räknas till en av de mest banbrytande, eftertraktade och populära modellerna i sneakers-kategorin. Originalet som var helt gjord i läder och hade en rund, karakteristisk snäcktådesign tog världen med storm - först som en sportsko och senare som en hyllad modetrend. Med blicken både framåt och bakåt fortsätter adidas Superstar även idag att göra intryck på modevärlden med moderna nylanseringar av den klassiska originalvarianten. Superstars plats i Originals-serien, uppbyggd av retroprylar en gång utmärkande för teknologi och prestanda som sedan tagit steget in till vardagen, är självklar.
adidas Superstar II
Nytolkningar av originalmodellen, känd som Superstar 2, har fortfarande en rundad snäcktå i gummi, tre ränder och en ovandel i läder för en äkta basket- och retrokänsla medan fodring och inner- och yttersulor har fått en rejäl uppgradering för ökad komfort och passform. Dessutom har utbudet av färger och mönster ökat rejält - för att inte tala om antal samarbeten med inspirerande märken världen över. Fortfarande med en tidlös siluett kan vi idag njuta av material så som mocka, reflekterande metallic, glammigt glitter och mönster med tropiska frukttryck. Moderna modeller finns även med stora remmar och kardborreknäppning istället för den traditionella snörningsdesignen.
Miadidas Originals Superstar
För den äkta sneaker-fanatikern finns även möjligheten att designa sitt alldeles egna par av adidas Superstars. Den stilrena siluetten betyder mångfald av sätt att skräddarsy med färg, mönster och material för att passa ditt unika tycke.