adidas
GRATIS LEVERANS ÖVER SEK250 OCH RETUR INOM 100 DAGAR
Beställ online & hämta upp i butik

adidas Tennisskor

 
[106]
1 / 3
Sida:av 3

ADIDAS TENNISSKOR

adidas utbud av tennisskor för dam och herr kombinerar sportvetenskap, teknologi och trendsättning. I en sport där rörelse i sidled, snabba starter och plötsliga stopp är relativt konstant, är riktigt bra, stöttande och slittåliga skor en fundamental detalj. Bra tennisskor kan göra hela skillnaden i spelets kritiska ögonblick. Nedan finner du tips och råd på vad som är viktigt att tänka på när du ska inhandla dina tennisskor.
Att tänka på när du köper tennisskor:

- Vilket underlag du spelar på spelar en viktig roll när det kommer till vilken typ av sula dina skor ska ha. Vanligtvis spelas tennis antingen på grus, gräs eller asfalt med akrylöverdrag. Spelare som varierar underlag under året bör kika efter modeller som är utvecklade för att klara olika typer av underlag, medan greppstarka, räfflade gummisulor passar bättre för spelare som spenderar majoriteten av speltiden på grusplaner. Ovandelen av skon på grusplansskor är oftast lite mjukare också, mer elastisk, för att kunna anpassa sig bättre till halkande rörelser som kan uppkomma under spelets gång. Grusspecifika skor rekommenderas normalt inte för andra underlag eftersom greppet kan bli för starkt och resultera i skador. För spel på gräs och asfalt passar det bättre med en sula med starkare gummiblandning utan räfflor.

- Hur du rör dig på banan kan även det vara avgörande när det kommer till vilken typ av modell du väljer. Lättare modeller kan vara att föredra för spelare som bygger upp smidighet och snabbhet, medan lite tyngre modeller erbjuder längre hållbarhet och bättre stabilitet.