alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salespritearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Hoppa till huvudinnehåll
adidas
adidas / februari 2020
OUTDOOR

Öppna upp och släpp in mer natur

Att vistas utomhus kan vara lösningen på allt. Läs mer om varför.

Beundrar du bara horisonter på skärmen? Fastnat i 9-5-hjulet? Det är dags att vi tar oss ut mer. Vår moderna livsstil har blivit något instängd, och vi håller på att förlora kontakten med naturen. Det är ett enkelt och hälsosamt nöje att omge sig med natur. När vi promenerar och andas frisk luft känner vi det i både kropp och sinne. När vi knyter an till naturen tillåter vi oss att andas, och fyllas av upplevelser.


Öppna ditt sinne

Människans sinne kan utvecklas och blomstra när vi exponerar oss mer för naturen. Det vilda är den ultimata källan för inspiration. Naturen väcker vår naturliga längtan efter nya upptäckter, och forskning visar att den ger näring till vår kreativitet¹. Utan teknologi inom räckhåll så är vi mer närvarande i nuet.
Och att hitta totalt fokus och omslutas av gröna omgivningar har en positiv effekt på vårt välmående. Forskning visar att vistelse i naturen kan minska stress, förbättra humöret² och till och med förstärka vårt immunsystem³. När vi ägnar oss åt fysisk träning ser vi bättre resultat⁴ genom att byta inomhusträningen mot den friska luften utomhus.

Du behöver inte flytta berg

Svaret kan vara enklare och närmare än du tror. Mycket närmare hem än avlägsna vilda slätter. Vi behöver bara tillbringa minst 120 minuter i veckan⁵ utomhus för att effekterna ska kicka in, enligt Nature.com. Det är 17 minuter om dagen. Inte ens en hel lunchrast. Det kanske är svårt att hitta tid under veckan. Men under en ledig helg kan vi avsätta tid för att bestiga ett litet berg, hitta en skog eller promenera runt en grön park.

outdoor-ss20-purposeclp-clp-storypage-landscapeimage-2Sök upp gröna områden i staden

Mer än hälften av jordens befolkning bor i städer, och lever liv som kan upplevas som oavbruten påfrestning dygnet runt. Kanske älskar du stadslivets intensiva energi, men det blir lätt för mycket. Gröna områden i stadsmiljöer är precis lika viktiga som det vilda, eftersom de ger oss chansen att närma oss naturen under våra fullspäckade dagar. Forskning visar att något så enkelt som att vistas i den lokala parken kan ge mer energi och minska stress⁶. Eller ännu bättre, ta vara på stadens goda sidor. Starta en community och ge er ut tillsammans. Det kan ge ännu mer njutning att uppleva saker tillsammans med likasinnade. Att ge dig själv möjligheten att ladda om på nytt är ett effektivt sätt att hitta fokus, att återupptäcka ditt flow, och sätta fart igen med nya krafter.

När du vinner, vinner planeten

När du vistas mer utomhus gagnas du inte bara personligen, utan du börjar också leva ett mer miljövänligt liv. Studier visar att en fysisk koppling till naturen skapar beteenden som gynnar miljön⁷. Naturen kommer aldrig kräva vår uppmärksamhet på samma sätt som teknologin, trots stora problem som luftförorening och ökade plastmängder i haven. Men det är bevisat att ju mer tid vi tillbringar i naturen, desto mer vill vi skydda den, vilket skapar en positiv cirkel som förbättrar allt liv på jorden.


outdoor-ss20-purposeclp-clp-storypage-landscapeimage-3

Återkopplingen med naturen kommer gynna denna generation mer än någon tidigare. Människorna har alltid behövt naturen, mycket mer än naturen behöver människorna. Alla har vi möjligheten att skapa positiv förändring. Det handlar bara om att öppna upp och ge oss ut. Redo att släppa in mer natur? Dela dina ögonblick med #adidasterrex 


REFERENSER 

¹Harvard Health Publishing, 2018 

²Journal of Environmental Psychology, 2018 

³Science Daily, 2018 

Landscape and Urban Planning, 2018 

Nature, 2019 

Mental Health and Illness in the City, 2017

adidas / februari 2020
OUTDOOR
Taggar