alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube

Outdoor

 
[866]

Möt friluftslivet med skor och plagg för outdoor

Med adidas Outdoor-kollektion är du redo för friluftslivet och vildmarken. Möt den fräscha luften och orörda naturen i full komfort med adidas skor och plagg som är särskilt anpassade för utomhusaktiviteter. Plaggen i kollektionen är slitstarka och gjorda för att klara av vind, kyla och regn, och med innovativa material får du plagg som är vattentäta, luftiga och värmande. Skor från adidas Outdoor är designade för att bekvämt och säkert ta dig fram på ojämna och hala underlag. De är även utrustade med fullt vattentäta material för att du ska kunna hålla dig på fötterna under långa vandringar och utflykter utan distraktion. 

Kläder för utomhusaktiviteter

adidas har designat sina plagg för olika sporter och användningsområden för att du ska få ut så mycket som möjligt av dina aktiviteter. I Outdoor-kollektionen hittar du plagg som specifikt är framtagna för utomhusaktiviteter. Börja med baslager i fuktavledande material för att se till att svett leds bort från kroppen så du håller dig torr. För kyliga dagar hittar du lager av fleecejackor, lätta dunvästar eller isolerande tröjor som håller dig varm. Avsluta sedan med en vind- och vattentät jacka som skyddar dig från elementen. Outdoor-kollektionen har sköna tights som kan bäras under vida och slitstarka överdragsbyxor med smarta fickor för att du ska kunna få med dig dina småsaker.

Outdoor-skor för optimalt grepp och stabilitet

adidas Outdoor-skor ger dig optimalt grepp på underlaget med sina rejäla och greppande gummisulor. Sulorna gör att du får grepp även på hala och ojämna underlag vare sig du ägnar dig åt vandringar eller terränglöpning. Med vattentäta ytor, bland annat i materialet GORE-TEX®, får du skor som leder bort fukt och svett från fötterna men som hindrar fukt från att komma in från utsidan. På det sättet hålls dina fötter torra och bekväma. Välj mellan mer isolerande och värmande kängor och skor för vinterhalvåret eller lättare och mer ventilerande skor för sommaren.  

Outdoor vanliga frågor

Lager på lager är mångsidigt eftersom du kan reglera din kroppstemperatur genom att lägga till eller ta bort lager när det behövs. Lagren hanterar fukt samt isolerar mot kyla och skyddar mot vind och regn.
Baslager består av: - Underställ: Leder bort fukt från huden. - Mellanlager: Ett lättviktslager som håller kroppen varm och hjälper till att leda bort svett under utomhusaktiviteter. - Isolerande lager: Dunliknande värme möter rörelsefrihet, även under riktigt kalla dagar. - Yttre lager: Plagg som andas och skyddar mot vind, regn och snö.
Ventilationsöppningar med dragkedja på ytterlagret och justerbar stängning på understället och det isolerande lagret gör att du kan släppa ut överskottsvärme när det behövs.
Välj ett underställ av fukttransporterande material och undvik bomull eftersom det håller kvar fukten. Korrekt ventilering genom dragkedjor och justerbara muddar kan också hjälpa till att hantera fukt.
Kroppen kyls snabbt ned när du slutar röra på dig. Lägg därför till ett isolerande lager när du vilar och ta bort ett lager när du börjar röra på dig igen för att undvika att du blir för varm.