alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
  • HERR
  • DAM
  • BARN
  • Nyinkommet
  • SPORTER
  • KOLLEKTIONER
  • OUTLET
Din varukorg är tom

Tennisskor

 
[84]
1 / 2
Sida:av 2

Så skiljer sig tennisskor från andra träningsskor

Många nybörjare har börjat spela tennis i sina vanliga träningsskor och snabbt insett att de behöver uppgradera till ett par riktiga tennisskor om de ska kunna prestera sitt bästa. Tennisskor är särskilt designade för tennisens ryckiga spel där du spurtar, tvärstannar, kastar dig åt sidan och hoppar inför en smash. Dessutom är sulorna mer slitstarka för att kunna hantera tennisbanornas sträva yta, som kan liknas vid sandpapper för vanliga rågummisulor. Tänk på att välja skor efter vilken typ av tennisbana du brukar spela på.

Välj en sko för tennis som passar ditt spel

Våra tennisskor fungerar till olika typer av banor. I huvudsak finns det två kategorier av skor för tennis: clay court och hard court, det vill säga för grus eller hårda underlag som till exempel tennisbanor inomhus. Skorna som är särskilt anpassade för grus brukar ha clay court i produktnamnet för att du enkelt ska kunna hitta dem. Skornas sulor är lite mer räfflade än andra tennisskor, då det ger bättre grepp så du inte glider omkring i gruset. Skor för hårda underlag har också räfflor, men i regel inte lika djupa. Däremot är sulorna extra slitstarka så du kan använda skorna under lång tid framöver.

Så tar du hand om dina skor på rätt sätt

Oavsett om du ska använda dina nya skor på en inomhus- eller utomhusbana rekommenderar vi att du börjar med att impregnera dem. Impregneringen gör att smuts inte sätter sig lika lätt, och dessutom blir skorna mer vattenresistenta. Gör rent skorna vid behov med en skumrengöring. Börja med att torka av dem med en fuktig trasa, spreja med skum, låt verka och torka sedan av med trasan igen. Glöm inte att sedan fylla på impregneringen.