alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube

Träningsskor

 
[44]
Model wears black adidas training shoes

Skaffa rätt skor för din träning

adidas träningsskor hjälper dig att ta träningen till nästa nivå. Välj rätt skor med önskad stabilitet för tyngdlyftning, eller flexibilitet för smidighetsövningar och rörlighetsövningar beroende på träningspass. Håll fötterna stabila och bekväma så att du kan fokusera.

Välj rätt träningsskor för dina fötter och träningsform

Hur viktigt det är att ha rätt skor på fötterna när man tränar kan inte nog betonas. Det kanske kan tyckas att alla ser likadana ut, men det skiljer mycket på olika modeller beroende på vad de ska användas till för typ av träning. Hur du sätter ner foten när du springer skiljer sig från hur den landar mot marken när du promenerar. När du lyfter tungt på gymmet kan tjocka, mjuka sulor göra det svårare att hålla balansen och om du håller på med boxning är det en fördel om skon går upp en bit på fotleden för att ge stabilitet. Så det första du behöver göra när du väljer dina nya träningsskor är att tänka på vilken typ av träning du utövar allra mest och välja en modell som är anpassad till den träningsformen.

Skillnaden på gymskor och löparskor

Många använder samma skor till gymmet som när de är ute och springer, men det är en god idé att ha två olika par att växla mellan. Löparskor har generellt mer dämpning än gymskor, eftersom man helt enkelt sätter i foten hårdare när man springer än om man tränar med maskiner eller gör andra övningar. Dämpningen fokuserar även mer på framdelen av foten, eftersom det är där mest vikt ska läggas när man springer. Gymskor har dämpning som snarare är jämnt fördelad över sulan, eller i vissa fall mer i hälen. Och håller du på med tyngdlyftning är det allra bäst att skaffa ett par skor som knappt har någon dämpning alls. En sak som är bra att tänka på i sammanhanget är att löparskor inte håller för alltid och varje gång du använder dem förkortar du deras livslängd. Man brukar säga att dämpningen håller för ungefär 100 mil, men det blir så klart kortare om du jämnt använder dem till annan träning också.