alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salespritearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Hoppa till huvudinnehåll
adidas
adidas / mars 2020

ADIDAS OCH IFUNDWOMEN SAMARBETAR FÖR ATT STÖDJA KVINNLIGA ENTREPRENÖRER INOM SPORT.

Kvinnliga grundare får idag bara en bråkdel av allt venturekapital. Inför Internationella kvinnodagen tar adidas ett steg för att skapa jämlika förutsättningar, genom att samarbeta med iFundWomen och stödja kvinnor som använder sport för att stärka andra.

adidas övertygelse är att genom sport har vi kraften att förändra liv. Det inbegriper att skapa möjligheter och större synlighet för kvinnor i sportbranschen. Tillsammans med iFundWomen firar vi Internationella kvinnodagen genom att stödja kvinnliga företagsgrundare som förändrar sportbranschen och ge dem rätt verktyg för att lyckas.

Samarbetet med iFundWomen skapar utrymmen och synlighet för nya idéer i vår bransch.

iFundWomen tillhandahåller entreprenörer i tidiga stadier med kapital genom crowdfunding och bidrag, expertrådgivning, samt med en stor community av kvinnliga företagare − ett betydelsefullt nätverk som bidrar med kunskap och uppmuntrar till företagsamhet. 

Plattformen skapades som ett gensvar på de ojämlika villkor som kvinnliga grundare möter när det kommer till kapital, resurser och stöd. Tillsammans siktar adidas och iFundWomen på att rubba denna obalans. Samarbetet ger plats och synlighet åt nya idéer i vår bransch. Det är också en möjlighet för hela vår community att bidra till förändringen, för plattformen är en öppen inbjudan att sponsra intressanta idéer och organisationer. Vi kickstartade samarbetet genom att hjälpa till med lanseringen av nio kampanjer ledda av enastående kvinnor som tänker om kring sport. Se kampanjerna och bli sponsor hos ifundwomen.com/adidas.

För att säkra de nya entreprenörernas chans att lyckas, och i linje med vårt engagemang för att stödja kvinnor, sponsrar adidas   alla nio kampanjer. Möt kvinnorna bakom dessa företag och organisationer:

training-ss20-IWD2020-blog-hp-image-grid-m_1 

Alex Taylor är en entreprenör baserad i New York, som grundat Hoop York City, en inkluderande basketcommunity som ger kvinnor trygga utrymmen för att spela och uppleva basket, i en stödjande och samarbetsvillig miljö. Läs mer och sponsra kampanjen här. 

training-ss20-IWD2020-blog-hp-image-grid-m_2

Marisa Hamamoto har grundat Infinite Flow, ett ideellt och professionellt dansföretag som består av dansare med och utan funktionshinder, och som använder dans för att uppmuntra till inkluderande, innovation och oändliga möjligheter. Läs mer och sponsra kampanjen här.

training-ss20-IWD2020-blog-hp-image-grid-m_3 

Susan Sullivan är erfaren atlet och grundare av Women Sports Film Festival, en filmfestival baserad i San Francisco, som hyllar kraften hos kvinnliga atleter genom att skapa dokumentärfilmer. Läs mer och sponsra kampanjen här.

training-ss20-IWD2020-blog-hp-image-grid-m_4 

Kelly Bessis har grundat Dada, en boxnings- och träningsgrupp för kvinnor i Paris. Hon jobbar för att främja välmående genom att skapa en trygg plats via sin community. Kelly vill att alla kvinnor ska ha möjlighet att utföra sport, men också ha tillgång till den perfekta produkten för att återhämta sig, vilken hon håller på att skapa och snart kommer presentera för sin community. Läs mer och sponsra kampanjen här.

 training-ss20-IWD2020-blog-hp-image-grid-m_5

Jasmina Srna är ex-fotbollsproffs och medgrundare till Safe-Hub i Berlin, ett socialt företag som utvecklar unga människors potential genom att kombinera sport och holistisk utbildning. Läs mer och sponsra kampanjen här.

training-ss20-IWD2020-launch-app-image-grid-3

Francesca Brown är VD och grundare till Goals4Girls i London, ett program som kombinerar fotboll och utbildning för att höja ambitioner, bidra med långsiktigt intensivt stöd och förbättra hälsan hos unga kvinnor och tjejer inom sport.Läs mer och sponsra kampanjen här.

training-ss20-IWD2020-blog-hp-image-grid-m_7

Mariana Pajón är en tvåfaldig olympisk guldmedaljör och BMX-världsmästare som har grundat Pedaleando por un Sueño (spanska för Trampa för en dröm) i Medellín, Colombia, en organisation som rustar unga barn med livsfärdigheter med hjälp av sport.Läs mer och sponsra kampanjen här.

training-ss20-IWD2020-blog-hp-image-grid-m_8 

Brittany Edwards och Khiana Lowe grundade Incorp[HER]ated i New York, som syftar till att skapa inkluderande utrymmen i kreativa branscher för att lyfta, värdesätta och sammanföra diverse röster.Läs mer och sponsra kampanjen här.

training-ss20-IWD2020-blog-hp-image-grid-m_9

Hélène Guillaume är grundare och VD till WILD.AI, en träningsapp designad specifikt för kvinnor som använder data och fysiologi för att hjälpa atleter nå sin fulla portential.Läs mer och sponsra kampanjen här.

Vårt samarbete med iFundWomen når bortom plattformen. För att lansera initiativet höll vi en kickoff i New York City där de här otroliga kvinnorna möttes för en intensiv tvådagars-workshop. Programmet fokuserade på att identifiera utmaningar, definiera mål och skapa crowdfunding-kampanjer på plattformen iFundWomen. Paneldiskussioner med Billie Jean King, Robin Arzón, Jackie Joyner-Kersee, ledare från adidas och andra bidrog till insikt och inspiration. Varje entreprenör utrustades med verktyg för att införskaffa kapital och ta sina idéer till nästa nivå, och alla lämnade workshopen med en nylanserad kampanjsida och en första investering via plattformen.

Under Women's History Month kommer vi välja ut några extra kampanjer att lyfta fram och sponsra.

Vi har åtagit oss att stödja de här kvinnorna med finansiering och fortsatt coachning, för att hjälpa dem lyckas med sina verksamheter. Men det tar inte slut där: Under Women's History Month kommer vi välja ut några extra kampanjer att lyfta fram och sponsra, för att sätta fart på nästa våg med kvinnliga grundare i vår bransch. Om du är blivande entreprenör så bjuder vi in dig att skapa en egen kampanj via iFundWomen före 31 mars 2020. Klicka här för att starta.

STÖD KVINNOR SOM TÄNKER OM KRING SPORT.

adidas / mars 2020