alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salespritearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Hoppa till huvudinnehåll
adidas
adidas / september 2019

GRÄV DJUPARE. PUSHA DIG LÄNGRE. NÅ HELA VÄGEN. DET ÄR LOPPET MOT STARTLINJEN.

Höstens lopp är i full gång. Vi har legat i och tränat hårt. Och den här tiden är det avgörande att fortsätta med löpningsrutinerna. Natasha avslöjar hur hon håller uppe motivationen genom det sista rycket.

MÖT NATASHA

Natasha är före detta friidrottare. Nu, som fitness-modell, visar hon upp en sann och stark självbild i sitt arbete över hela världen. Vi frågade henne om löpning och hur hon tar sig igenom det sista träningsrycket innan startlinjen.

VILKA RÅD KAN DU GE FÖR DE DÄR TILLFÄLLENA NÄR MAN INTE KÄNNER FÖR ATT TRÄNA?

Den ständiga frågan! Haha, något en vän sa till mig för några år sedan som verkligen gjorde intryck och som fastnade hos mig var: ”Att träna är som att borsta tänderna, man går inte hemifrån utan att göra det.” Vi måste ha samma inställning när det gäller vår träning. Det måste bli en sådan viktig del av vår livsstil att det inte är något vi behöver klämma in, utan något som vi bara inte kan vara utan.

Fundera över vilken tid på dagen du fysiskt känner dig mest energisk, effektiv och motiverad. För mig så är det på morgonen. Jag har ett motto för min träning: ”GÖR DET INNAN 10”, för jag VET att om jag inte tränar på en gång på morgonen, innan dagen startar, och listor och jobb och ärenden och oväntade draman och hunger och sug och LIVET kommer i vägen ... så händer det inte.


training-fw19-bras-and-tights-story-page-image-portrait-sep

Jag påminner mig själv om att jag aldrig har ångrat beslutet att träna. Det svåraste är inte själva träningen, utan att ta sig ut genom dörren. Bestäm dig för att göra slut på alla ursäkter genom att ALLTID ha en uppsättning träningskläder med dig, och istället för att tänka på hur jobbigt det är att träna, tänk på resultatet. Den där känslan av att ha genomfört passet och den stolthet man får − fokusera på den.

Känn efter. Jag kallar det för att göra ”mood work” (stämma av humöret). Trots att jag har en träningsrutin som jag följer, så stannar jag alltid upp och känner efter först för att se vad jag behöver mentalt och känslomässigt. Är jag glad? Ledsen? Ängslig? Energisk? Olika övningar bearbetar olika delar av vår hjärna och våra känslor. Så genom att ställa sig frågan ”Vad behöver jag idag?” och sedan bestämma vilken sorts träning (t.ex. löpning, yoga, tyngdlyftning, boxning, spinning) som känslomässigt kommer tjäna dig bäst är STORT!! Inget är värre än att avsluta ett träningspass och känna att man inte fick ut det man verkligen BEHÖVDE. Och enligt min erfarenhet händer det när vi tränar det vi ”borde” göra enligt schemat, istället för det som vår kropp och vårt sinne egentligen "behöver".

Så var flexibel och närvarande. När du tränar något som stämmer överens med det som din kropp och ditt sinne behöver den dagen, kommer du märka att du inte känner någon press att träna − du kommer VILJA göra det eftersom det är mer som terapi och en ventil än ett måste.

training-fw19-bras-and-tights-story-page-image-landscape-1-sep

Jag älskar löpning eftersom det frigör sinnet till att tänka utan distraktioner, och det är ett sätt att förenas med världen mer autentiskt. Att faktiskt andas in den, se den, känna den under fötterna.


ANVÄNDER DU NÅGRA SPECIELLA ÖVNINGAR ELLER METODER?

Jag brukar löpträna med en blandning av längre distanser och spurter, för att upprätthålla en hälsosam balans av mina uthålliga och snabbreagerande muskler. De dagar när spurter är mitt fokus så värmer jag upp med ett par övningar för att väcka liv i de explosiva musklerna. En snabb och enkel uppvärmning som passar innan VARJE löptur, men särskilt för träningspass med högre tempo, är en kombination av höga knän, sparkar i rumpan och utfall. Jag gör tre snabba set direkt efter varandra, ner och upp i ungefär 30-40 meter. Det aktiverar säte, mage och rygg, höfter, baksida lår och vader, ALLT det du behöver sätta igång för att undvika skador och kunna reagera kvickt under löpturer i snabbare tempo. Och ta dig alltid, alltid tid för en snabb stretch både före och efter. Du kommer inte bara prestera bättre, du kommer återhämta dig bättre också.training-fw19-bras-and-tights-story-page-image-landscape-2-sep

Jag tror att nyckeln för att hålla alla träningsrutiner roliga är nyfikenhet. Vad händer om jag svänger vänster istället för höger? Vart leder den här gatan? Undrar om jag kan springa snabbare den här gången? Jag kanske kan spurta ett kvarter, och sedan jogga nästa?


HUR VARIERAR MAN SINA TRÄNINGSPASS NÄR MAN TRÄNAR PÅ SAMMA PLATS, FÖR ATT FÅ EN FRÄSCH KÄNSLA VARJE GÅNG?

Jag tror att nyckeln för att hålla alla träningsrutiner roliga är nyfikenhet. Vad händer om jag svänger vänster istället för höger? Vart leder den här gatan? Undrar om jag kan springa snabbare den här gången? Och om jag spurtar ett kvarter, och sedan joggar nästa? Idag kanske jag ska fokusera på att aktivera mage och rygg mer, eller vara mer medveten om min form ...

En av mina största utmaningar är att springa utan hörlurar. Jag gjorde det en gång oavsiktligt eftersom jag var på resa och hade glömt dem. Först gjorde det mig nervös, typ ”Vad ska distrahera mig från ansträngningen?! Hahaha”, men det jag upptäckte var faktiskt rätt häftigt. Istället för att tappa koncentrationen, så blev jag mer medveten ... Jag fokuserade på min andning. Ungefär på samma sätt som man andas i takt med sina rörelser i yoga. Jag bara lyssnade till andningen, blev ett med den, följde dess rytm. Jag började höra fåglarna kvittra, vinden blåsa. Det var som om mina sinnen skärptes. Jag distraherades av världen runtom mig istället för av en låtlista. Det var verkligen inte lika lätt som att koppla bort med hörlurar, men det gav så mycket mer.


HUR FUNGERADE BH:N STRONGER FOR IT?

Det jag gillar med bh:n är att den ger stöd utan att hämma, och att materialet har en silkeslen men hållbar känsla. Jag älskar att banden är justerbara, och brottarryggsdesignen ser till att de inte glider runt när man springer, vilket är något jag kan störa mig på.
HANDLA STRONGER FOR IT BHOCH TYCKTE DU OM TIGHTSEN HOW WE DO?

Tightsen sitter som en andra hud. Tillräckligt komprimerande för att stödja min kropp på de rätta ställena, och samtidigt flexibla nog för att inte begränsa mig.
HANDLA HOW WE DO TIGHTS

adidas / september 2019