alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube

adidas Vandringsskor · TERREX · Skor

 
[267]
1 / 6
Sida:av 6

ADIDAS TERREX-SKOR

Att vandra i vildmarken med tung packning eller att löpträna i terrängmiljö kräver olika typer av funktionalitet av dina skor - att välja fel skor kan resultera i onödiga skador. I utomhuskollektionen Terrex hittar du olika modeller av adidas vandringsskor och adidas terränglöparskor som passar allt från långa och korta löp- och vandringsrundor längs leder, off-road och kuperad terräng. För kalla väder har vi även löparskor och vandringsskor med inbyggd Climawarm-teknologi såväl som det patenterade isoleringsmaterialet PrimaLoft - allt för att hålla dina fötter torra och varma i alla miljöer och väderförhållanden.

adidas terränglöparskor

Skillnaden mellan ett par vanliga löparskor och terränglöparskor har främst att göra med grepp, skydd och dämpning. Vanligtvis har terränglöparskor dobbar på yttersulan för att greppa bättre på ojämnt underlag, plus en slitstark och ofta vattentät ovandel. I adidas Terrex-kollektion är många av våra modeller dessutom utrustade med Boost-teknologi som dämpar i nedtrampet och återger energi i frånskjutet.

adidas vandringsskor

När det kommer till vandringsskor är det viktigt att tänka på hur tung packning du ska bära, och vilket underlag du ska vandra på. Ska du vandra kortare sträckor i lätt terräng med lätt packning passar även en lättare vandringssko med bra fäste, medan mer kuperad terräng med till exempel lera, vatten och stenar kräver mer av dina skor. För en lätt vandringssko finns till exempel modellen adidas Terrex Swift som är utvecklad med en yttersula i gummit Continental som ger bra underlagsgrepp, plus en ovandel i vattentätt GORE-TEX som håller fötterna torra. För riktigt tuff terräng och alpinförhållanden finns modeller så som Terrex Scope med klättringsspecifik framfot och en yttersula i Stealth som ger starkt grepp i både hala och klippiga förhållanden.