alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-deliveryusp-free-returnsarrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclosecross-smalldropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas
GRATIS LEVERANS ÖVER SEK250 OCH RETUR INOM 100 DAGAR
Beställ online & hämta upp i butik

adidas Originals ZX

 
[119]

ZX 2K BOOST: FEEL THE HEEL

Ta årtionden av innovation inom löparteknologi. Bygg vidare på den. Lek med den. Squisha och kläm ihop den perfekt till ny omsluten BOOST. ZX har aldrig varit så sköna och tillfredsställande. 

1 / 3
Sida:av 3

ADIDAS ORIGINALS ZX

adidas Originals ZX har sitt ursprung från mitten av 80-talet då högteknologisk design baserad på biomekanisk forskning resulterade i adidas ZX 500 - den första modellen i en kollektion som under årens gång blivit känd som den seriösa löparens bästa vän. Med en ambition om att skapa en skokollektion som kombinerar den senaste teknologin för varje löparstil och miljö med tidsenligt mode, började även andra modeller att lanseras. Under 1989 lanserade adidas ZX 8000; en modell som blev så populär att den nylanserades mer än ett par gånger under 90-talet, och sedan igen 2014. I mitten av 2018 lanserades en nytolkning av den ikoniska originalmodellen ZX 500 och ännu en för ZX 8000 - nu under namnen adidas Originals ZX 500 RM och adidas Originals ZX Flux.
Varför just ZX?

Teknologi:

Den nya ZX 500 RM är trogen originalets innovativa anda och har uppdaterats från den ursprungligen banbrytande teknologin EVA till BOOST som idag är adidas mest avancerade teknologi någonsin, och grundar sig i energiåtergivande kapslar som den framträdande mellansulan är uppbyggd av. ZX Flux-modellen har även den fått en uppgradering i form av inbyggt TORSION SYSTEM – en teknologi som fokuserar på att ge aktivt stöd mitt under foten och är därför bättre anpassad för snabba rörelser.

Design

Den klassiska designen med snörning, de tre ränderna och en framträdande mellansula har behållits för en äkta retro-känsla, men båda modeller har fått en modern uppfräschning i form av yttre material, nya färger och mönster för att passa dagens mode.