alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube

Sportskor

 
[980]

adidas sportskor för alla aktiviteter 

Rätt skor kan göra enormt stor skillnad för din prestation och för din upplevelse av sporten. Skor som skaver eller sitter illa däremot kan verkligen få dig att tappa lusten. Därför har vi sportskor för alla storlekar och alla sorters aktiviteter du kan tänkas vilja utöva. Skorna är anpassade med olika typer och nivåer av dämpning. Med rätt idrottsskor slipper du ont i fötterna och ryggproblem och kan fokusera på din idrott, och vi har allt från fotbollsskor till gymskor.  

Hitta rätt dämpning 

Vissa sporter som till exempel löpning kräver mer stötdämpning än andra. När du springer sätter du ner fötterna ganska hårt, särskilt om du springer snabbt. Den större delen av fotens vikt hamnar på främre delen och mitten av sulan, och därför är det extra viktigt med stötdämpning där. Om du däremot utövar en sport eller träningsform där man mest går eller står stilla behöver du hitta skor som har mindre stötdämpning. I vissa fall kan det vara riktigt dåligt att ha fel skor på sig. Om du till exempel utövar tyngdlyftning skulle det vara svårt att göra det ordentligt om du har skor med riktigt tjocka sulor. Du behöver i så fall platta skor så du står stadigt på marken och inte vinglar omkring när du lyfter tungt. Så titta noga på vilken sorts skor du väljer mellan så de är specialanpassade till det du ska ha dem till.  

Så sköter du om dina skor 

Vissa brukar tvätta sina gymnastikskor i tvättmaskinen, men det är inte att rekommendera då det inte är bra för sulan. Det bästa sättet att ta hand om sina skor är att jobba förebyggande. Innan du använder dem för första gången, använd en impregnering. Rengör dem sedan regelbundet med en rengöringsprodukt för skor och fyll på impregneringen igen. Fläckar bör punktbehandlas så fort de uppkommer.