alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salespritearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Hoppa till huvudinnehåll
adidas
adidas / oktober 2019
by William Perkins

Sergio Garcia avslöjar allt om sina otroliga tjugo år med adidas golf

Slag från träd, Ryder cup-hjältar och familjelivet – Piers och Andy från Me And My Golf kommer den europeiska golflegendaren och The Masters-vinnaren från 2017 inpå livet.

Me&MyGolf: Ok, såhär efter 20 år vill vi gärna prata om din relation med adidas!

SG: Den är jättebra, jag är så tacksam för alla mina sponsorer och såklart för allt stöd jag fått från adidas. 20 år, det är lätt att säga, men man ser inte många atleter som håller sig till ett märke under så många år. Jag tycker att det visar vad adidas står för, de gillar uppenbarligen vad de ser när de ser mig bära märket och jag är väldigt tacksam över att ha en så bra relation och det är fantastiskt att se hur långt vi båda kommit sedan 1999 när skjortorna var långa och tillverkade av tjock bomull, nu ser man all teknologi de utvecklat och hur bekväma de är med andningsförmåga, stretch, stil och allt. Så det är fantastiskt att se hur vi båda vuxit tillsammans, det är lite som en familj.

Me&MyGolf: Du måste vara otroligt stolt över din karriär, 20 år, det är fantastiskt, men nu har du fler anledningar att vara stolt, en familj. Hur har det förändrat dig på och utanför golfbanan?

SG: Det är utan tvekan den största förändringen i mitt liv, till det bättre, förstå mig rätt. Jag minns när jag vann The Masters, alla såg det som något livsavgörande och jag instämde till viss del, men jag vann ju inte The Masters under mitt tredje år i turneringen. Jag hade deltagit i 17 eller 18 år så jag visste en del om vad det handlade om. Men när den här lilla flickan föddes förändrades mitt liv på en gång. Det är otroligt, jag vet att alla föräldrar kan relatera till det, men det sägs att man inte kan göra det innan man själv blivit förälder. Det är lustigt att inse hur man kan känna omedelbar kärlek till någon som man aldrig tidigare träffat. Det går inte att beskriva. Det har varit fantastiskt, Angela, Azalea och jag har haft en otrolig första tid, hon är ett underbart barn, väldig smart och vacker och så snäll, så vi har haft en fantastisk tid.

Me&MyGolf: Vi måste prata om Ryder Cup – hur var det att slå Seves poängrekord?

SG: Det lustiga är att jag inte hade en tanke på att slå Seve, och därmed även Faldo och Langer, förrän det faktiskt skedde den där söndagseftermiddagen i Paris. När det kommer till Ryder Cup har jag alltid haft inställningen att det är bättre att nå 0 & 5 och vinna Ryder Cup än 5 & 0 och förlora Ryder Cup, för när allt kommer omkring handlar inte Ryder Cup om Sergio Garcia, den handlar inte om Rory McIlroy, Lee Westwood, Ian Poulter, Justin Rose eller vem man nu tänker sig, den handlar om själva Europa. Det är bland det största vi har och det är därför vi är så framgångsrika i den, eftersom vi bryr oss mer om hur vi presterar som en grupp, som ett lag, än om hur vi presterar individuellt. När jag spelade visste jag att mina poäng, mina totala poäng fanns där uppe, medan veckan gick och vi vann ett par matcher, med Alex Norén och sedan Rory. Jag tänkte inte att nu ligger jag på 24,5, om jag slår Ricky imorgon blir jag ... nej. Vi hade alla fokus på att få minst 14,5 poäng, vinna singelserien på söndagen och se till att vi vann Ryder Cup. Och när jag sedan ökade med två och det återstod 4-5 hål såg det förmodligen ut som att laget skulle vinna, allt såg bra ut, då tänkte jag typ ... wow, om jag vinner den matchen kan jag faktiskt kamma hem poängrekordet för hela Ryder Cup-historien och då blev det väldigt känslosamt, inte bara på grund av det, utan på grund av segern, och sedan vinna Ryder Cup, när min fru var där och min bror var caddie, min pappa var där och Rosey, Justin Rose var där, först i 17:e hålet och han tog tag i mitt huvud och utropade: Otroligt! Otroligt! Så det var faktiskt ganska unikt.

ADI_190715 Sergio Event Image2_960x540px

Me&MyGolf: Och under årens lopp har du fått mycket kritik kring majortävlingarna, var det svårt att ignorera den? Och hur känns det nu när du kan sätta punkt för den, som att: "Jag har vunnit en major"?

SG: I början är det lite svårare, för de säger hela tiden: "den bästa spelaren som aldrig vunnit en major" och liknande saker. Och när det fortsatte började jag se på det på ett annat sätt: det finns åtminstone något verkligt positivt i att de betraktar mig som den bästa spelaren som aldrig vunnit en major, "den bästa spelaren" är åtminstone ett riktigt bra omdöme, och när det kommer till det andra så ska vi försöka ändra på det. Det är bättre att vara den bästa spelaren som aldrig vunnit en major, än att inte vara något, alltså att inte vara något och inte ha vunnit en major! Det var så jag försökte att se det de sista åren.

de sa hela tiden: "den bästa spelaren som aldrig vunnit en major" och liknande saker, och när det fortsatte började jag se på det på ett annat sätt

Me&MyGolf: Hur viktiga var människorna runtomkring dig under den tiden?

SG: Ja, väldigt viktiga, min familj har alltid varit väldigt viktig, alltid varit väldigt stöttande, inte bara min familj utan såklart också alla mina sponsorer, och det är därför vi har en så bra relation med alla våra sponsorer och vi har samarbetet under så många år. Alltså 20 år med adidas i år, så många fantastiska människor runtomkring mig, familj och vänner och sponsorer som alltid står bakom oss och tror på min förmåga och på mitt sätt att vara och på vad jag visar människor. I de stunderna är det viktigt att ha det stödet.

ADI_190715 Sergio Event Image3_960x540px

Me&MyGolf: Vilken tror du är din superkraft på golfbanan?

SG: Min superkraft, med att företräda adidas, det måste vara skaparkraft. Jag tror jag alltid känt att jag varit bra på att se slag och skapa slag i svåra situationer. Som jag sa tidigare, jag vet inte om det är för att Seve och Olazábal var mina idoler och de kunde se slag där andra inte kunde göra det, men ibland kan jag se vissa av slagen. På lördagen för två veckor sedan på Valderrama, till exempel vid det 16:e hålet, gick mitt slag från utslagsplatsen lite till höger, strax utanför fairway, en möjlighet var att slå en låg slice, försöka få upp den till green, men det stod ett träd cirka 100 meter bort som hade kunnat vara i vägen. Så jag började titta och tittade upp, såg en öppning. Förmodligen så stor som 2 meter mellan träden, jag hade 136 meter, lite motvind, bra läge, och tänkte att en järnnia skulle ge rätt bana, jag känner att om jag tar en wedge så kanske jag måste slå för hårt och kanske inte når fram, så det måste vara en bekväm järnnia, jag tänker att banan borde blir rätt bra, så jag slår den, och den hamnade perfekt, genom öppningen med lite dragning, studsade knappt tre meter från hålet, svängde lite till vänster och stannade cirka tre meter bort varpå jag slog en birdie.

ADI_190715 Sergio Event Web Image_960x540px

Me&MyGolf: Precis som du gillar vi verkligen adicross-kollektionen, tror du att vi någonsin kommer att kunna spela turneringsgolf i den?

SG: Jag skulle tro det, och ärligt talat så hade jag absolut kunnat spela vissa av turneringarna i tröjorna och så, om de märkte dem på rätt sätt. Det är sköna tröjor och de känns ungefär som golftröjor, inte stor skillnad, men det skulle absolut gå. Jag har tränat i dem och de känns jättebra. När det kommer till byxorna och så tror jag att vissa av dem, de mer dressade byxorna, skulle fungera, som träningsbyxorna och liknande, i framtiden skulle det absolut gå, utan tvekan.

adidas / oktober 2019
by William Perkins
Taggar