alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictwittervkwhatsappyahooyoutube
adidas

PARLEY OCEAN PLASTIC®

Tillsammans med Parley omvandlar vi plastavfall till förstklassiga sportkläder.

FRÅN HOT TILL HÅLLBAR DESIGN

Parley Ocean Plastic® skapas från återvunnet plastavfall som samlats in från avlägsna öar, stränder och kuster. Vi använder det som ersättning för nyproducerad plast när vi tillverkar alla våra sportprodukter i serien adidas x Parley. När plastavfallet samlats in från kustlinjerna packas det ihop och skickas till Parleys leveranspartners. Där strimlas det och omformas till det högfunktionella polyestergarnet Parley Ocean Plastic™, som sedan används för att skapa adidas x Parley sportkläder − en kollektion som är lika bra för planeten som för din träning.

VI TACKLAR PLASTEN

Över 5 biljoner plastbitar förorenar våra hav. Och varje minut dumpas motsvarande en lastbilslast med plast i våra hav. 2050 kan haven komma att innehålla mer plast än fisk. Plast förmultnar inte som naturliga material: det bryts istället ner i pyttesmå bitar som djur misstar för mat. Om havslivet sväljer plasten så gör vi det också. Men det är inte för sent att göra något åt det. Återvinning är första steget för att bryta cykeln, men vi måste tänka om och hitta nya lösningar för att eliminera all plast. Det är dags att ändra vår attityd, våra perspektiv och våra vanor. Vi måste hitta sätt att synka vårt ekonomiska system med naturens ekosystem. Vi gör det tillsammans.

GÖR DET DU KAN

Våra hav behöver din hjälp. Små förändringar i våra dagliga rutiner kan göra stor skillnad. Du kan börja med att använda en återanvändningsbar vattenflaska, att ta med din egen påse till butiken när du shoppar och att säga nej till plastsugrör när du beställer dricka.

FRAMTIDEN STARTAR IDAG

En hållbar framtid handlar om hur vi lever idag, och därför har vi bestämt oss för att använda material som är mindre skadliga för miljön och som kan bli nya produkter i framtiden.