alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube

Målvaktshandskar

 
[9]
När du köper målvaktshandskar är det viktigt att välja ett par med en skärning, eller cut som det också heter, som passar dig. I vårt sortiment finner du handskar i olika utförande och material.

Målvaktshandskar för bättre kontroll

Oavsett vilket par målvaktshandskar du väljer från vårt sortiment kan du lita på att de är tillverkade av slitstarka material och går att använda både på träningar och matcher. Handskarna har praktiska band som fixerar dem runt handleden, antingen i ett stretchigt material eller med kardborreband. Många av handskarna har en yta med Soft Grip-latex som är ett material som ger bra grepp om bollen och som dämpar stötar, vilket gör att du kan fånga bollen lättare och bekvämare. Greppet blir ännu bättre om du fuktar handskarna med lite ljummet vatten.

Upptäck fotbollshandskar med positiv eller negativ skärning

Om du har lång erfarenhet som målvakt har du antagligen koll på vilken sorts fotbollshandskar du gillar mest, men om du är nybörjare och ska köpa målvaktshandskar för första gången är det bra att läsa på lite om olika typer av skärningar. En sorts skärning, eller cut som det också kallas, som du kan hitta i vårt sortiment är det som kallas för positiv skärning. De har en klassisk, slät handflata och har lite större yta än handskar med negativ skärning som har en mer åtsittande passform och mindre yta, men som ger en naturligare känsla.

Så tvättar du handskarna när de har blivit smutsiga

När bollen kommer flygandes hinner du inte bry dig om att den är smutsig, så dina målvaktshandskar får ofta stå ut med en hel del jord, lera och damm. Även om de är väldigt smutsiga så är det bäst att rengöra dem med kallt vatten. Tänk på att handskarna kan vara lite värmekänsliga, så lägg dem inte på ett element när de ska torka.