alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube

Produkter som tillverkats med återvunnet material

 
[770]

Vi ser möjligheterna att göra det som är bäst för atleten bättre för planeten. Därför skapar vi produkter med återvunnet material, gör produkter som kan återskapas och utvecklar produkter gjorda med hänsyn till naturen. Vi vill att världen ska se möjligheterna och agera för att hjälpa till att sätta stopp för plastavfall, så att vi alltid har platser att spela på.

adidas återvunna material

Vi tänker på den miljöpåverkan som våra produkter har och i vår tillverkning stödjer vi användningen av återvunna och hållbara material. Baserat på en livscykelstrategi tar vi hänsyn till flera faktorer när vi utvärderar hållbarheten, bland annat vattenförbrukning, markanvändning, energiförbrukning och utsläpp av farliga ämnen. Bland adidas återvunna material finns bland annat återvunnen polyester, nylon och gummi. Vi samarbetar även med Parley for the Oceans och initiativet Better Cotton för att skapa hållbara och miljövänliga produkter.

Hållbara plagg i organisk bomull och återvunnen havsplast

Bland adidas återvunna material hittar du plagg i organisk bomull skapade med Better Cotton Initiative. Initiativet minskar användningen av skadliga insektsmedel och vattenförbrukning för miljövänliga adidas kläder. Du kan även hitta adidas skor och adidas accessoarer i återvunnen havsplast som är skapade tillsammans med Parley for the Oceans. Den återvunna havsplasten är gjord av insamlad plast som hittats på stränder och kustområden för att minska mängden plast som förstör våra hav. Flera av adidas träningsskor för löpning, vandring och tennis har uppdaterats med återvunnen havsplast. Exempel på hållbara skor är Ultraboost Parley Shoes, TERREX Two Parley Shoes, Solardrive ST Shoes och SoleCourt Boost Parley Shoes.

Plagg i återvunnen polyester

adidas återvunnen polyester är skapad av plastavfall och begagnade kläder. Genom att återarbeta råmaterialet och göra om det till fiber kan det användas till att tillverka nya plagg. Bland annat kan du köpa adidas fotbollströjor i återvunnen polyester för ett miljömedvetet och högpresterande material. Med teknologier som Climacool och Climachill kan du prestera på din allra högsta nivå i plagg gjorda av adidas återvunna material. Återvunnen polyester hittar du bland annat i adidas klassiska tracksuits som finns i storlekar för både stora och små. Med de karakteristiska 3-Stripes längs med träningsställens ärmar och byxor får du både en miljömedveten och tidlös sportstil. adidas mål är att använda återvunnen polyester för alla våra polyesterplagg.