Icons/Social/GoogleCreated with Sketch.
Gratis leverans av beställningar över 500 SEK
30 dagars gratis retur & byte

adidas Powerlift Skor

(2 Produkter)
produktkategori
Pris
799 kr - 999 kr

ADIDAS POWERLIFT-SKOR

Powerlift-kollektionen hos adidas är anpassad för maximal prestanda och komfort för den seriösa tyngdlyftaren. Ju tyngre lyft, desto mer påfrestningen på kroppen och därför blir även skaderisken större - behovet av skor av hög kvalitet som är speciellt utvecklade för tyngdlyftning blir då extra viktigt.
Vad är viktigt när jag köper skor för tyngdlyftning?
Dina tyngdlyftarskor ska inte bara skydda fötterna, utan även resten av kroppen. Tyngdlyftning kräver stabila skor som återvinner energi från tyngden som lyftstången har på kroppen. Till skillnad från en vanlig löparsko, krävs fixerad passform inte bara under foten utan även omkring resten av foten för att minska risken för skador - kort och gott, skorna ska sitta stadigt och inte röra sig för mycket åt sidorna och heller inte glida fram och tillbaka. För att undvika att skorna halkar omkring på underlaget bör de även ha en stark yttersula med bra grepp. Något som också är karakteristiskt för tyngdlyftningsskor är den upphöjda hälen som hjälper dig att hålla en rak kroppsposition i sittande ställning och som förbättrar förutsättningarna att manövrera stången mer effektivt i explosiva moment.
adidas Powerlift-modeller:
Våra Powerlift-modeller har mycket gemensamt när det kommer till teknologi - det vill säga utmärkt stabilitet, förhöjd klack, snörning plus ett brett kardborreband som kan spännas åt över foten efter tycke samt en Adiwear-yttersula i gummi som ger starkt och stadigt grepp. För den som letar efter en lite bredare modell med extra utrymme för dina fötter finns adidas Powerlift 3.1, medan den snävare modellen heter adidas Powerlift 4.